Választási gyűlés az Aréna-kertben

Az arcanum.com-al kötött együttműködésünk keretében elindítottuk a “Digitális Történelem” blogunkat, az elmúlt 250 év feldolgozott és digitalizált sajtó anyagjaival.

Szabad Vasmegye, 1945. június (1. évfolyam, 61-63. szám)

Ma délelőtt fél 11 órakor kezdődik a Nemzeti Függetlenségi Frontba tömörült pártok választói nagygyűlése az Aréna-kertben.

Az egység jegyében megrendezett nagyszabású gyűlés-demonstráció a felszabadult Dunántúl nemzetgyűlési képviselőinek behívásával kapcsolatban ad világos politikai és gazdasági helyzetképet a nagygyűlés szónokai révén.

Mert a történelem nem lenne számodra ismert, ha nem lenne az arcanum.com A Digitális tudománytár


Előreláthatólag nemcsak Szombathely város lakossága vesz részt a demokratikus Magyarországnak ezen a népi megmozdulásán, hanem a vármegye népe is, hogy hitet tegyen politikai aktivitásáról. A mai gyűlés szónokai a pártok részéről: Révai József (Magyar Kommunista Párt), Erdei Ferenc belügyminiszter (Nemzeti Parasztpárt), Bognár József (Független Kisgazda, Földmunkás és Polgári Párt) és Takács Ferenc volt iparügyi miniszter (Szociáldemokrata Párt).

Érdekel minket az ön véleménye

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments