Citrom, kávé, karóra „beszerzésére“ válalkozott

Az Arcanummal kötött együttműködésünk keretében elindítottuk a “Digitális Történelem” blogunkat, az elmúlt 250 év feldolgozott és digitalizált sajtó anyagjaival.

Január 23-án egy honvédtiszthelyettes felesége jött be a főkapitányságra és feljelentést tett Csekéné, született Kiss Xénia, 24 éves, foglalkozásnélküli ellen.

A honvédtiszthelyettes felesége a feljelentéskor elmondotta, hogy január elején felment egyik nőismerőséhez, aki babakészítéssel foglalkozik. Itt ismerkedett meg Cseke Istvánnéval. Csekéné felajánlotta új ismerősének, hogy összeköttetései révén kakaót, citromot, kávét, szövetet, nylonharisnyát és karórát szerez „aránylag” olcsó áron. A honvédtiszthelyettes felesége meg is bízta Csekénét azzal, hogy háromezer forint erejéig vásároljon neki.
A károsult ettől kezdve hiába kereste a szélhámosnőt lakásán, Cseke Istvánné eltűnt. A kárvallott a rendőrséghez fordult segítségért. Egy nap múlva újabb feljelentés érkezett a főkapitányságra. Az Alföldi utcai kórház egyik ápolónője feljelentésében elmondotta, hogy egy Gyergyóiné nevű fiatal nő megkárosította őt.

Mert a történelem nem lenne számodra ismert, ha nem lenne az arcanum.com az Arcanum adatbázisa

Mint mondotta, a kórházban ismerkedett meg az állítólagos Gyergyóinéval, aki beteget látogatott. Az ápolónő vőlegénye disszidált, s utána szeretett volna menni — ehhez ajánlotta fel segítségét Gyergyóiné. Megbeszélték, hogy leutaznak közösen Miskolcra, ahol Gyergyóinénak valamilyen „összeköttetései” révén sikerül majd kijutni a határra.

Miskolcon szállodába mentek lakni, itt Gyergyóiné kétezer forintot vett át az ápolónőtől, majd eltűnt. A főkapitányság érintkezésbe lépett a miskolci rendőrséggel, megállapították, hogy az állítólagos Gyergyóiné nem más, mint Csekéné. A rendőrség a kapott adatok alapján egy nap alatt elfogta a szélhámosnőt. Csekénét őrizetbe vették s a főkapitányság kéri mindazokat a károsultakat, akiket Csekéné becsapott, jelentkezzenek a 123—456-os telefon 15—45-ös mellékállomásán.

42390Citrom, kávé, karóra „beszerzésére“ válalkozott