Több mint félmilliárd forintból fejlesztik a kerékpárút-hálózatot Orosházán

Megosztom

Több mint 560 millió forint uniós támogatásból fejlesztik a kerékpárút-hálózatot Orosházán – közölte a térség fideszes országgyűlési képviselője, Erdős Norbert közleményben az MTI-vel.

    Az összeget a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből nyerték el, eredetileg csaknem 400 millió forintot, amely mellé megítéltek 166 milliót többlettámogatásként.
    Újonnan épül 3 kilométert meghaladó kerékpárforgalmi létesítmény (fele-fele arányban kerékpárút és kerékpáros nyom). Emellett felújítanak csaknem egy kilométernyi kerékpárutat.

Kapcsolódó

Orosházán a felújítás ideje alatt fokozott óvatosságra intik a bringások ezeken a szakaszokon.

Két ütemben, majd félmilliárd forintot fordíthatnak a meglévő kerékpárutak javítására, új kerékpárút építésére, kerékpárforgalmi nyomvonal kijelölésére és parkolók építésére

bringazas.hu


    A munkálatokat jövő év áprilisig kell befejezni.
    A dél-békési város jelenleg 27 kilométernyi kerékpáros forgalmi hálózattal rendelkezik, részben önálló vonalvezetésű kerékpárút, részben gyalog-kerékpárút közös nyomvonalon vagy kerékpársávon. Szabadidős célra azonban nincs külön hálózat, pedig a turizmus fejlesztése megkívánná az attrakciók összekapcsolását, ezért szeretnék Gyopárosfürdőt a kerékpáros hálózatba kapcsolni – olvasható a város honlapján.


Megosztom

Hozzászolások