A leghasznosabb nagykonyhai berendezések

Szponzorált tartalom

Egy nagykonyha esetében elengedhetetlenek a megfelelő konyhai berendezések, hiszen nélkülük lehetetlenné válna egy konyha üzemeltetése. Ezek beszerzése előtt mindenképp érdemes tudnunk, hogy mik a leghasznosabb nagykonyhai berendezések.

Sütőberendezések

Egy sütőberendezés úgymond a konyha lelke, hiszen nélkülük lehetetlen volna a különféle ételek elkészítése, így hatalmas szerepük van egy konyha működtetésében. Ezen a téren megemlíthetjük az alábbi darabokat:

  • alap tűzhely
  • tésztafőző
  • billenő serpenyő,
  • pizza kemence

Ipari tűzhelyek

Az ipari tűzhelyek esetében is találkozhatunk gázzal valamint árammal működő típusokkal, amik egyaránt jó megoldást nyújtanak a sütés területén. Ennek ellenére elmondhatjuk, hogy egyre elterjedtebben lettek napjainkban az elektromos verziók, amiknek fenntartása gazdaságosabbnak bizonyul.

Olajsütők

Az ipari olajsütők rendkívül elterjedtek, hiszen számos étel elkészítésére alkalmasak. A legelterjedtebb ételek, amiket süthetünk benne, az alábbiak:

  • burgonya,
  • hal,
  • húsok
  • zöldségek

Olajsütőkkel nem csak nagykonyhában találkozhatunk, hanem büfé kocsikban is megtalálhatjuk őket. Elmondhatjuk róluk, hogy szinte minden nagykonyhának az elengedhetetlen részei, hiszen rendkívül sokoldalú a használatuk, számos ételt elkészíthetünk velük. A legnépszerűbb étel, ami a használatukkal készül az a sült krumpli, de megemlíthetjük még a sült halakat is.

Mosogatógépek

Egy mosogatógép minden nagyobb konyhából elengedhetetlen, hiszen használatukkal a konyhai folyamatokat sokkal könnyebbé tehetjük, aminek köszönhetően rengeteg időt is megtakaríthatunk. Használatukkal akár még egy munkaerőn is spórolhatunk, aminek köszönhetően  a kiadás is kevesebb lesz.

Hűtőszekrény

Csakúgy, mint otthonunkban a nagykonyhák esetében is rendkívül fontos az alapanyagok megfelelő tárolása, amihez elengedhetetlenek a hűtőszekrények. Kivitel valamint méretük terén is számos lehetőségünk van így biztosak lehetünk abban, hogy megtaláljunk a számunkra legmegfelelőbb darabot. A hűtés módját tekintve is válogathatunk bizonyos típusok közül, hiszen találkozhatunk olyan darabokkal, amik a klasszikus mód helyett padláshűtéssel valamint modern ventillációval is rendelkeznek. Szerencsére a hűtő berendezések nagykonyhába Békéscsabán is hatalmas választékkal megtalálhatók, így ha esetleg Békéscsabán élnénk sem kell tartanunk attól, hogy nem fogunk megfelelő hűtőszekrényt találni.

Botmixer

Egy botmixer nem csak otthonunkban lehet hasznunkra, hanem egy ipari konyha esetében is.  Használatával roppant gyorsan elkészíthetjük az önteteket, szószokat vagy esetleg leveseket is. Ipari botmixerek esetében habverő fej alkalmazásával akár habokat valamint krémeket is pillanatokon belül elkészíthetünk.

Bár-turmixgép

Azoknál az éttermeknél, ahol rendkívül széles az italválaszték mindenképp érdemes beszerezni egy bár-turmixgépet, hiszen ezzel a sokoldalú készülékkel nem csak az italkínálat szélesedhet, hanem akár még szószokat és önteteket is elkészíthetünk vele. Egy ilyen berendezésnek a megszerzése hosszú távon mindenképp jó megoldásnak bizonyul, hiszen nem csak italkínálatunkat bővíthetjük, hanem időt is spórolhatunk használatukkal.

Nagykonyhák esetében számos olyan berendezésre van szükségünk, amik nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy konyhánk megfelelően működjön és hatékony legyen. Ilyen berendezések például a sütők, hűtőszekrények vagy az olajsütők.

Az alábbi cikkben összegyűjtöttük a leghasznosabb nagykonyhai berendezéseket, melyeket napi szinten is használhatnak az ipari konyhában a hatékony munkához.

34010A leghasznosabb nagykonyhai berendezések