Kitüntetésekről is döntött a Somogy megyei közgyűlés

Home » Kitüntetésekről is döntött a Somogy megyei közgyűlés

A hagyományoknak megfelelően szeptemberi ülésén döntött pénteken a következő év megyenapi kitüntetéseiről a Somogy Megyei Közgyűlés. A képviselők meghallgatták a megyei katasztrófavédelem és rendőrség előző évi tevékenységéről szóló beszámolókat is.

Az ülés elején Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke tájékoztatta a testületet, hogy Balla Péter (Momentum Mozgalom) szeptember 30-i hatállyal lemondott megyei közgyűlési tagságáról.

Ezt követően a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2021. évi tevékenységéről szóló beszámolóval kezdődött a Somogy Megyei Közgyűlés érdemi ülése. Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, megyei igazgató kiemelte, hogy a tűzesetek számát tekintve érdemi változás nem történt az előző évhez képest, ám a műszaki mentések száma nőtt. Utóbbi köszönhető a heves viharoknak is.

Az önkéntes szervezetekkel jól együttműködik az igazgatóság, rendszeresek a felkészítések, gyakorlatok. Összességében jól ellátta feladatát a katasztrófavédelem 2021-ben is. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság 2021. évi munkájáról, a közbiztonság helyzetéről, a megye bűnügyi helyzetképéről szóló beszámolóban elhangzott, hogy soha nem látott csökkenés következett be a bűncselekmények számában és soha nem látott mértékben emelkedett a nyomozási eredményesség az előző évben. Molnár Gábor dandártábornok, megyei főkapitány azonban kiemelte, hogy a közúti balesetek száma még mindig magas. Legfőbb okok között a gyorshajtást, az elsőbbségi jog és a kanyarodási szabályok megsértését említette.

Ezt követően elfogadták többek között a Somogy Megyei Önkormányzat és Hivatala 2022. évi költségvetési rendeletének módosítását és tájékoztatták a képviselőket a 2022. évi költségvetés I. félévi teljesítéséről.

Zárt ülésen szavaztak a megyei kitüntetésekről, melyeket a következő Megyenapon, 2023. január 6-án Zamárdiban hirdetnek ki és adnak át.

Érdekel minket az ön véleménye

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments