Tázlár Solar Park – beindult

Lezárult a teljes kivitelezés, és megkezdte kereskedelmi termelését a Tázlár Solar Park, Magyarország egyik legnagyobb naperőműve. A beruházás közel 100 hektáron valósult meg, összesen több mint 115 ezer napelempanelt telepítettek.

Az erőmű a közcélú hálózatra újonnan létesült, nagyfeszültségű alállomás segítségével csatlakozik. A 63 MWp beépített teljesítményű napelempark üzembe helyezése több ütemben történt. A Tázlár Solar Park éves szinten több mint 36 ezer háztartás ellátásához elegendő villamosenergiát termel majd.

A megközelítőleg 50 millió eurós beruházást a tulajdonosok – a MASPED Első Magyar Általános Szállítmányozási Zrt., a „HO-ME 2000” Vagyonkezelő Kft. és a MET Csoport – részben saját tőkéből, részben kereskedelmi banki projektfinanszírozás bevonásával valósították meg. A legújabb technológiákat alkalmazó naperőmű várható élettartama legalább 30 év.

A projekt teljes műszaki lebonyolítását a MET Csoport végezte. A kivitelezés részeként a beruházók több mint 42 ezer fa elültetéséről gondoskodtak, megfelelve az erdészeti törvény vonatkozó rendelkezéseinek.

Érdekel minket az ön véleménye

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments