Oroján elhamarkodottnak ítéli Mirkóczi döntését

Mint arról mi is beszámoltunk, Mirkóczi Ádám Eger polgármestere kitiltaná a Tóth és Tóth borászat borait minden rendezvényről Egerben, mert úgy véli a borászatnak köszönhető a Tarna kiszáradása.

Oroján Sándor Eger önkormányzati képviselője elhamarkodottnak ítéli a lépést és úgy gondolja, hogy az csak ártana az egri borvidéknek. Erről Facebook oldalán is beszámolt.

A Fidesz-frakció természetesen elítél minden olyan cselekményt, amely a törvénnyel, a jogszabályokkal ellentétes. Amennyiben bebizonyosodik, hogy Tóth és Tóth hibát követett el, netán büncselekményt, meg fogják kapni méltó büntetésüket, mert Magyarországon a hatóságok teszik a dolgukat.

Az előre ítélkezés nem a politikusok, nem az Egri Közgyűlés, és nem a is a polgármester feladata. Vizsgálat zajlik, semmi sem bizonyított egyelőre, ilyen esetben “aljasnak” és “gátlástalannak” nevezni egy 30 éve működő vállalkozást, óriási felelőtlenség. Ráadásul egy aldebrői borászatról beszélünk, a Tarna pedig Egertől 20km-re van.

Nem egri vízfolyás, nem egri borászat. A polgármester vélhetően összekeverte az aldebrői Tóth és Tóth Pincészetet az egri Tóth Ferenc Pincészettel. Az a baj a tévedésével, hogy az egri borvidéknek árt.

A polgármester jobban tenné, ha Eger ügyeivel foglalkozna, ahelyett, hogy a szomszédba megy olcsó politikai kommunikációért. A várost felveti a szemét, nincs ki levágja a gazt, egy körforgalomban a füvet két hónapig nem nyírják, egy áprilisi lakossági bejelentésre megrendelt fametszést júliusig sem sikerült megcsinálni.

A polgármester pedig cselekvés helyett a médiában pózol, és politikai botrányt kavar. Meggyőződésünk, hogy az efféle hangulatkeltés többet árt az Egri borvidéknek, mint amennyi népszerűséget termel a polgármesternek.

Egyébiránt sem a polgármesternek, sem a közgyűlésnek nincs joga a városból vagy akárcsak a rendezvényekről bármely borászat termékeit kitiltani, még ha akarná sem – ezt 3 év polgármesteri gyakorlattal Mirkóczki Ádám is igazán tudhatná…

40050Oroján elhamarkodottnak ítéli Mirkóczi döntését