Eger polgármestere keményen szankcionálja Eger egyik régi borászatát

Mirkóczki Ádám Eger polgármestere kemény lépéseket tett a Tarna patak létével kapcsolatos környezetvédelmi katasztrófa kialakulásában részt vevő Tóth és Tóth borászattal szemben. Erről Facebook posztjában is beszámolt.

Kezdeményezem az aldebrői Tóth és Tóth borászat és annak minden termékének kitiltását Eger összes rendezvényéről!

Ezeket a fotókat ma délelőtt készítettem Tófaluban a Tarna-hídról, de nincs Tarna! Mert egy aljas, gátlástalan vállalkozás úgy döntött, hogy az élővilágunknál, a környezetünknél és a jövő nemzedékeinél is fontosabb számukra a cég és a profit, ezért úgy gondolták, hogy mivel aszály van, ők nyugodtan kiszivattyúzhatják a Tarnát.

Hogy milyen fajok tűnhetnek el akár évtizedekre vagy örökre, hogy helyre áll-e még valamikor a Tarna élővilága, azt most nehéz megmondani, de abban biztos vagyok, hogy ez az ökológiai merénylet nem maradhat büntetlenül.

Ezennel bejelentem, hogy kezdeményezem a közgyűlés előtt az aldebrői Tóth és Tóth borászat és minden termékük Eger összes rendezvényéről való kitiltását!

Bojkottra szólítok fel velük szemben mindenkit és csak remélem, hogy az egri és Eger környéki borász társadalom is kitaszítja maguk közül ezt a társaságot!

Bízom a hatóságok teljes szigorában, de azt gondolom senki nem mehet el szó nélkül egy ilyen bűncselekmény mellett, ezért felelősségünk, hogy az ilyen cégek számára ne biztosítson Eger semmilyen marketing vagy bevételszerzési lehetőséget!

39630Eger polgármestere keményen szankcionálja Eger egyik régi borászatát