Letartóztatásban a férfi, aki rendőrautóval ütközött – a balesetet videó is rögzítette

Megosztom

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és maradandó fogyatékosságot okozó közúti veszélyeztetés bűntette miatt nyomoz.

A megalapozott gyanú szerint a 21 éves férfi 2022. március 13. napjára virradó éjszaka –érvényes vezetői engedély nélkül – egy lengyel forgalmi rendszámú személygépkocsival közlekedett két utassal Szolnokról Miskolcra.

A Miskolcon ellenőrzést végző rendőrök egyike felismerte a gépkocsiban azt a járművet, amelyet egy hónappal korábban megállásra intett, azonban a sofőr kikerülve őt elhajtott.

Emiatt a rendőrök meg akarták állítani az előttük elhaladó járművet, ezért a szolgálati jelleggel ellátott rendőrautóval követni kezdték. A gyanúsított ezt észlelve azért, hogy kivonja magát a rendőri intézkedés alól, sebességét fokozva, több közlekedési szabályt is tudatosan megszegve menekülni kezdett.

Az üldözésbe egy másik – szintén – megkülönböztető fényjelzést használó rendőrautó is bekapcsolódott, és a kétirányú, irányonként két-két forgalmi sávos úton szemből közelítve jelezte, hogy meg akarja állítani az autót, ezért kissé áttért annak forgalmi sávjába. Amikor a rendőr látta, hogy az érkező autó nem lassít, visszatért a sávjába és fékezni kezdett. A gyanúsított a gépkocsiját szándékosan balra, az ekkor már a saját belső forgalmi sávjában közlekedő rendőrautó irányába kormányozta, átlépte a záróvonalat és frontálisan nekiütközött.

A szolgálati jármű az ütközést követően hátrafelé sodródott, majd hozzávetőleg 180 fokban megpördült és az úttest közepén megállt. Az elkövető az általa vezetett járműből kiszállt és az út menti füves területre futott, ahonnan a későbbi rendőri intézkedés során tért csak vissza.

A baleset következtében két rendőr és a gyanúsított egyik utasa súlyos sérüléseket, míg a másik utas könnyű sérülést szenvedett.

Az ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét és gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, aki tagadta a bűncselekmény elkövetését. A Debreceni Járásbíróság a nyomozó ügyészség indítványával egyetértve ma elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A kényszerintézkedés tárgyában hozott végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

A balesetet videó is rögzítette


Megosztom

Hozzászolások