A Gipsy Kings is fellép jövőre az első Örvényesvölgy Fesztiválon

A Gipsy Kings, Kevin Davy White, a Deladap és a Csík Zenekar is fellép jövő júniusban a Zalacsányban először tartandó Örvényesvölgy Fesztiválon, amelyet a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa program is támogat – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.


    Az új zalai zenei fesztivált 2023 júniusában két hétvégén tartják a koncerthelyszínként már néhány éve kialakított zalacsányi birtokon. Az első hétvége programjai a magyar hagyományok, a magyar népzene köré fonódnak sokszínű gyerekprogramokkal, koncertekkel és esténként táncházzal, a második hétvégén pedig a nemzetközi fellépőkön van a hangsúly.


    Az első hétvége szereplője a június 10-én színpadra lépő Kossuth-díjas Csík Zenekar, amelynek műsorában helyi népzenészek és néptáncosok is fellépnek.


    A második hétvégén érkeznek Zalacsányba a dzsessz, a soul, a blues és az elektro-swing külföldi képviselői, köztük a Grammy-díjas Gipsy Kings, az idén az Egyesült Királyságban az év énekesének és dalszövegírójának megválasztott Kevin Davy White – aki idén nyáron is játszott Zalacsányban -, valamint a progresszív dzsesszt swinggel és folkkal is vegyítő osztrák Deladap.


    Badacsonyi Tamás fesztiváligazgató, a helyszínül szolgáló Pálos Resort tulajdonosa jelezte: a fellépők névsora még nem végleges, a közeljövőben újabb nemzetközi és magyar fellépőkkel egészül ki a 2023-as Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa program támogatásának is köszönhetően.

Comments are closed.