Bíróság előtt a hivatalos személy vesztegetésével gyanúsított férfi – a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség alig több mint 24 óra elteltével bíróság elé állítja a hivatali vesztegetés elkövetésével gyanúsított férfit.

2021.november 11-én egy szabolcsi vállalkozó ingatlanánál foglalás céljából megjelent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal megyei vámigazgatósága állományában szolgálatot ellátó pénzügyőr és egy adóvégrehajtó.

A hivatalos személyek közölték az eljárásuk célját, felmérték az esetlegesen lefoglalás alá eső vagyontárgyakat, valamint felhívták az adóst arra, hogy a fennálló több mint három és fél millió forintos tartozást részben vagy egészben fizesse meg.

Miután az adós és házastársa egyértelműen kijelentették, hogy a tartozásba még részbefizetést sem kívánnak teljesíteni, foglalható vagyontárgyat pedig nem találtak, a hivatalos személyek lezárták a jegyzőkönyvet és távoztak az ingatlanból.

A pénzügyőr és az adóvégrehajtó beültek a szolgálati gépkocsiba, ezután rövid adminisztrációt végeztek, majd elindultak.

A közölt megalapozott gyanú szerint, ekkor az adós férje felemelt kézzel megállásra kérte a hivatalos személyeket, majd odalépett a gépkocsihoz és annak leengedett jobb első ablakán keresztül két darab tízezer forintos bankjegyet helyezett a nyitott kesztyűtartóban lévő iratokra.

A férfi a pénz elhelyezése közben utalt rá, hogy azt mindkét hivatalos személynek részben az általa jónak ítélt eddigi hozzáállásukért, részben a további eljárás során hasonlóan kedvező hozzáállásuk biztosítása céljából adja. Az adóvégrehajtó a bankjegyeket visszaadta és közben figyelmeztette a férfit arra, hogy nem fogadhatnak el pénzt, de a férfi újra betette a bankókat a kesztyűtartóba. 

A nyomozó ügyészségen gyanúsítottként kihallgatott férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését. Az ügyészség az őrizetben lévő elkövetőt gyorsított eljárásban, a mai napon a Nyíregyházi Törvényszék elé állítja.

33460Bíróság előtt a hivatalos személy vesztegetésével gyanúsított férfi – a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye