Zöldmezős beruházással épül elektromotor gyár Pécsen

Megosztom

Forrás

A közel 18 milliárd forintos beruházással teremt 200 új munkahelyet Baranyában a német óriásvállalat.

Lerakták a thyssenkrupp új gyárának alapkövét Pécsen, mellyel egy 17,4 milliárd forint értékű fejlesztés rajtolt el. A német autóalkatrész fejelsztő és gyártó a baranyai városban újonnan felépülő üzemében vezérműtengelyeket, nagy hatékonyságú vezérműtengely – és elektromotor alkatrészeket állítanak majd elő. A cég a beruházást 5,57 milliárd forintos állami támogatással valósítja meg.

Marc de Bastos Ecktein, a thyssenkrupp Hungary Components Technology Kft. ügyvezetője beszédében arra tért ki, hogy az elmúlt években jelentős fejlődést ért el a vállalat Magyarországon. A mai kor legmodernebbjeinek számító gyáraikban nem csak a termék, hanem az előállítás módja is világszínvonalú – tette hozzá.

A thyssenkrupp egésze felkészült az autóipar olyan változásaira, mint amilyen például az elektromos járművek előretörése, így gyorsan, rugalmasan képesek reagálni a piaci folyamatokra – fogalmazott. Hozzátette hogy a „pécsi gyár a jövő technológiáját képviseli mind a gyártást, mind a termékeket érintően.”


Megosztom

Hozzászolások