Újabb legenda hagyott itt minket

Megosztom

Meghalt Csomós Mari, tudatta a Radnóti Miklós Színház a Facebook-oldalán. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész, a Nemzet Színésze nyolcvanéves volt. A színház volt az élete, ahogy vallotta magáról többször is.

„Megrendülve, fájó szívvel tudatjuk, hogy Csomós Mari, a Radnóti Színház tagja és a Nemzet Színésze ma csendben, hosszú betegség után elhunyt”

– írja Facebook-oldalán a Radnóti Mikós Színház.

Csomós Mari, 1943. szeptember 25-én született és 2023. november 18-án hunyt el, szeretett színésznő volt. A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész, az Érdemes Művész elismeréssel és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjával büszkélkedhetett.

1961 és 1965 között járt a Színművészeti Főiskolán Simon Zsuzsa osztályában. Karrierje során számos színházban dolgozott, többek között Veszprémben, Kecskeméten, Szolnokon, a Nemzeti Színházban, a Katona József Színház alapító tagjaként, az Új Színházban, és a Radnóti Miklós Színházban is. 2017-ben választották a Nemzet Színészévé.

Férje, Deme Gábor, fiatalon elhunyt tévés dramaturg volt. Színházi bemutatóinak száma 142, és negyvenhárom színházi fotón is megörökítették.

Filmkarrierje során több mint húsz filmben szerepelt, köztük olyan jelentős alkotásokban, mint az „Így jöttem” (1964), „Még kér a nép” (1971), „Hogyan felejtsük el életünk legnagyobb szerelmét” (1979), „Anna filmje” (1992), „Sorstalanság” (2005), és a „Zárójelentés” (2020)Megosztom

Hozzászolások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .