Vádemelés a teherautósofőr ellen

Megosztom

Szeged – A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfival szemben, aki 2018 októberében a vele szemben szabályosan közlekedő motoros halálát okozta.

A vádirat szerint a vádlott 2018. október 17-én, 9 óra 40 perc körül vezette a munkáltatója billenőplatós tehergépkocsiját Szeged lakott területén kívül az ún. sándorfalvi úton. A vádlott az út mellett épülő kerékpárút alapjához szükséges töltési anyagként a tehergépkocsival homokot szállított.

A vádlott a tehergépkocsival a munkaterülethez vezető átjáróhoz kívánt balra behajtani, amikor figyelmetlensége miatt nem vette észre és nem biztosított elsőbbséget a vele szemből érkező, Szeged felől Sándorfalva felé motorkerékpárral közlekedő sértettnek. A tehergépkocsit észlelve a sértett vészfékezni próbált, illetőleg a késői észlelés ellenére a vádlott is így cselekedett, azonban az ütközést már nem tudták elkerülni. A baleset következtében a sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy két nap múlva a többszöri orvosi beavatkozások ellenére életét vesztette. A sértett halálát vérzéses sokk okozta.

Vezetése során a vádlott megszegte azt a közlekedési szabályt, mely szerint a balra bekanyarodó járművel elsőbbséget kell adni az úttesten szemből érkező és egyenesen továbbhaladó jármű részére és ezzel összefüggésben gondatlanságából a sértett halálát okozta.

A járási ügyészség a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.


Megosztom

Hozzászolások