Olajos rongyokat tömködött a tetőgerenda és a cserepek közé

Megosztom

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki tavaly nyáron rágyújtotta egy családra a házát egy somogyi kistelepülésen, mert azt hitte, meglopták – közölte az ügyészség pénteken.

Az 50 éves, büntetett előéletű férfi részegen meggyanúsította a szomszédjában lakó nőt azzal, hogy ellopta 45 ezer forintját, és megfenyegette: ha nem adja vissza a pénzt, felgyújtja a házukat.

Néhány óra múlva át is ment az alvó családhoz, étolajjal átitatott rongyokat tömött házuk tetőgerendája és cserepei közé, majd meggyújtotta azokat. Amikor a tető lángra lobbant, hazament, és az udvaron elaludt.

Az égő házban a nőn kívül az élettársa, egy három és fél éves, egy kétéves és egy féléves gyermek aludt. A felnőttek a legkisebb gyermek sírására ébredtek, véletlenül vették észre a tüzet, amelyet a tűzoltók kiérkezéséig a családfő próbált oltani.

Az ügyészség szerint a lakók életveszélyes, esetleg halálos füstmérgezést vagy égési sérüléseket szenvedhettek volna. A férfi ellen különös kegyetlenséggel, több emberen és tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt börtönbüntetés kiszabását indítványozták.


Megosztom

Hozzászolások