Prostitúcióból hasznot húzó nőt és férfit ítéltek felfüggesztett börtönbüntetésre Pécsen

Megosztom

Első fokon kettő, illetve másfél év – négy, illetve három év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Járásbíróság egy nőt és egy férfit, pénzbüntetésre pedig egy hotel ügyvezetőjét, mert prostituáltként dolgozó nők kiközvetítésében vettek részt 2021-ben a baranyai megyeszékhelyen.

    A Pécsi Törvényszék MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: az elsőrendű vádlott nő – egy, a koronavírus járvány miatt a bűncselekmény idején zárva tartó pécsi bár üzemeltetője – elhatározta, hogy megélhetését prostituált nőismerőseinek őt telefonon megkereső férfiaknak való kiközvetítésével biztosítja 2021 márciusától.
    A nőnek férfi ismerőse, a korábban taxisofőrként dolgozó másodrendű vádlott segített azzal, hogy a prostituált nőket több alkalommal megadott címekre szállította.
    Az is többször előfordult, hogy a nő nem a volt taxisofőrrel fuvaroztatta a lányokat a megrendelőkhöz, hanem megkereste az egyik prostitúciós tevékenységet folytató ismerősét, majd közölte vele, hogy mikorra és hova kell elmenni, illetve mikorra küldi hozzá a megrendelőt.
    A járványhelyzet enyhülésével az elsőrendű vádlott újra kinyithatta bárját, ahol az éjszakánként szórakozni érkező férfiak – vágyaik kielégítése céljából – 20-30 ezer forintért cserébe a bárban táncoló szexmunkásokkal bemehettek az épület irodahelyiségébe.
    A nő – miután három prostituált ismerősének lakásbérleti szerződését felmondták, s új helyet kellett keresni a légyottokra – bevonta az ügybe a harmadrendű, férfi vádlottat, egy pécsi hotel ügyvezetőjét, aki beleegyezett kérésébe, miszerint több szobát fog nála bérelni, hogy a prostituáltak azokban folytathassák tevékenységüket. A férfi állandó jelleggel két szobát tartott fenn, szükség esetén pedig további szobákat is biztosított szobánként napi 10 ezer forintért.
    A Pécsi Járásbíróság a nőt – négyrendbeli folytatólagosan, társtettesként elkövetett kerítés és ötrendbeli folytatólagosan elkövetett kerítés miatt – négy év próbaidőre felfüggesztve – kettő év börtönbüntetésre, illetve pénzbüntetésre ítélte, ellene vagyonelkobzást rendelt el.
    A nők szállításában segítő társát négyrendbeli folytatólagosan, társtettesként elkövetett kerítés bűntette miatt – három év próbaidőre felfüggesztve – másfél év börtönre és pénzbüntetésre ítélték, míg a hotel ügyvezetője prostitúció elősegítése miatt szintén pénzbüntetést kapott.
    Az ítélet ellen az ügyész fellebbezést nyújtott be az első- és harmadrendű vádlottak vonatkozásában súlyosításért, továbbá a harmadrendű vádlott fellebbezést terjesztett elő a büntetése enyhítéséért, így az ítélet nem jogerős.


Megosztom

Hozzászolások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .