Mozgókép fesztivál – Koncertek is várják a közönséget a hétvégén Veszprém belvárosában

Koncertekkel is várják a Magyar Mozgókép Fesztivál szervezői a közönséget pénteken és szombaton a veszprémi Óváros téren, a Filmio Fröccsteraszon.

    Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint pénteken 19 órától a soul- és funkalapokra építkező Mörk zenekar, majd két órával később a Csaknekedkislány tánczenekar lép a színpadra.
    Az est lezárásaként 23 órától Solymosi Vilmos, azaz DJ Bootsie szórakoztatja a közönséget, miközben Papp Gábor Zsigmond nosztalgikus klasszikusa, a 60-as, 70-es évek típusfiguráit felsorakoztató Balaton Retro lesz látható mögötte a vásznon.
    A szombati napot a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai díjazottja, a folk, a pol és a világzene keverékét, „love folk”-ot játszó Lanou nyitja szintén 19 órától, akik után 21 órától a Mitsoura etno-világzenekar áll a közönség elé egy egyedi hangú, erős kisugárzású énekesnővel, Miczura Mónikával.
    A Filmio Fröccsterasz programjait szombat éjjel Zságer Balázs zenész és Katona Kati vizuális művész, vagyis a Zagar AV Experience fellépése zárja elektronikus zene és digitális eszközökkel létrehozott formák, fények összhatásával.
    A szervezők tájékoztatása szerint a fröccsteraszon egy helyi szatócsbolt termékeivel várják a vendégeket.
    A Magyar Mozgókép Fesztiválnak csütörtöktől vasárnapig Veszprém, Balatonfüred és Balatonalmádi ad helyet, ahol kilenc helyszínen mintegy száz magyar filmet láthat a közönség.

37660Mozgókép fesztivál – Koncertek is várják a közönséget a hétvégén Veszprém belvárosában