Indul a motoros szezon

Megosztom

Egyre több motoros indul útra, ahogy a jobb idő megérkezett. Nagy teljesítmányű gépek lepik el a főutakat és a városok utcáit. Figylejünk oda rájuk, mert nem mindig figyelnek ránk.

A motorosok a „gépesített járművek” kategóriájának legvédtelenebb képviselői, akiknek a halálozási kockázata közlekedési baleset esetén nyolcszor nagyobb, mint a személygépkocsivezetőké. A motorosok testi épségét nem védik olyan műszaki megoldások, mint a járművekben utazókét, így közúti közlekedési baleset esetén a motorkerékpárosok teste közvetlenül sérül.

Lakott területen belül a városi forgalomnál lényegesebben gyorsabban haladnak a motorosok, még akkor is, ha nem lépik át a megengedett sebességet. Gyorsabban váltanak sávot és az előzési manővereket is lendületesebben hajtják végre. Gyakori baleseti ok, hogy az autós sávváltáskor nem néz bele a visszapillantó tükörbe, és a mögötte éppen érkező motorossal összeütközik. A motoros már kisebb lökés után is beeshet egy autó, vagy autóbusz alá, mely súlyos sérüléssel vagy halálos kimenetellel járhat.

Zala vármegyében nem bírt magával egy motoros. 201 km/órás sebességgel hajtotta a vasat. Azép fotót kapott érte.

A rendőrség kéri a motorosokat

  • kizárólag kifogástalan műszaki állapotú, és biztonságtechnikailag is megfelelő motorkerékpárral közlekedjen;
  • ne megszokásból vezessen, fokozott figyelemmel kezdjen bele előzésbe és kanyarodási manőverbe;
  • tartsa be a sebességhatárokat, és mindenkor az út-, időjárási-, és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjen;
  • viseljen bukósisakot és további védőfelszereléseket, melyek egy esetlegesen bekövetkező balesetben a súlyos sérülések kockázatát nagymértékben csökkenti.

…, hogy mindenki hazaérjen!Megosztom

Hozzászolások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .