Húzza a pedofil üggyel az időt a kormány

Megosztom

Mesterházy Attila szerint a  volt perui magyar nagykövet botránya leleplezi az egész rendszer súlyos állapotát. Erről az ATV Start című műsorban beszélt az Országgyűlés Külügyi bizottságának alelnöke.

Húzza a pedofil üggyel az időt a kormány, de ennél is botrányosabb az egész nemzetbiztonság állapota. A kormány perui nagykövetének pedofil esete több dologra is rávilágít. Ezek egyike, hogy a gyermekeket ma nem védik elég erős jogszabályok, az ügy lefolyásából pedig látszik, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok működési színvonala elégtelenné vált.

„Az a feladata a jogalkotónak, hogy ha rendszerhibát lát, akkor változtatnia kell ezen a helyzeten. Ezért tartottunk sajtótájékoztató dr. Szakács László képviselőtársammal, a kormány pedig csak akkor kezdett reagálni, amikor már látszott, hogy ebből hatalmas botrány alakult a magyar társadalomban” – mondta Mesterházy Attila.

Emlékeztetett, az MSZP több beváltnak tűnő külföldi gyakorlatnak megfelelően javasolta, hogy a pedofil bűncselekményekért a bíróság által elítéltek nyilvános adatbázisba kerüljenek. „Mindezt érdemes egy tágabb kontextusban megvizsgálni” – mondta a szocialista politikus.


Megosztom

Hozzászolások