Letartoztatásban a barátját felakasztó férfi

Megosztom

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vádemelését követően az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék fenntartotta annak a harminckilenc éves kiskunhalasi terheltnek a letartóztatását, aki ellen az ügyészség egy szintén kiskunhalasi sértett sérelmére elkövetett élet elleni bűncselekmény elkövetése miatt emelt vádat.

A vád szerint az elkövető 2016 nyarán akként próbálta megleckéztetni az ő és szülei sérelmére elkövetett lopás miatt a sértettet, hogy utóbbi személy tanyájának udvarán éjszaka őt megvárta, leütötte, felakasztotta, úgy, hogy a sértett önakasztásának látszatát igyekezett kelteni. Miután úgy vélte, hogy áldozata életét vesztette, a helyszínt elhagyta. A sértett életét az mentette meg, hogy őt az élettársa megtalálta, majd az időközben értesített mentősök újraélesztették. A vádlott magatartása következtében a sértett maradandó, hangszálbénulással járó és agyi oxigénhiányos károsodást szenvedett.

A letartóztatás tárgyában hozott határozat szerint a vádlottal szemben változatlanul fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a törvényszék ezen indokait mindenben osztotta, ezért a végzés helybenhagyására tett indítványt az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla felé.


Megosztom

Hozzászolások