Hogyan és mikor érdemes laptop akkumulátort cserélni?

Szponzorált tartalom

A mostani modern eszközök világában szinten minden háztartásban megtalálható egy laptop. Egy komolyabb darab szerencsére akár hosszú éveken át is segítségünkre lehet. Ennek ellenére, ha mégis fontos tisztában lennünk azzal, hogy hogyan és mikor érdemes laptop akkumulátort cserélni.

Mikor cseréljük a laptop akksit?

Laptopunk akkumulátor cseréjére több jelző ok is felléphet, amik többek között az alábbiak lehetnek:

Gyorsabb merülés

Az egyik legszembetűnőbb ok az akkumulátorunk hibás működésére az, ha rendkívül gyorsan lemerül. Ez a probléma általában egyből kiderül, hiszen készülékünk nem használható sokáig egy töltés után.

Váratlan kikapcsolások

Valószínűleg erről a problémáról is hallottunk már korábban, hiszen ez is a gyakori jelenségek között megtalálható. Ebben az esetben az adott mennyiségű áramot a töltésvezérlő továbbítaná, amikre az adott perifériáknak szükségük van. Nos, ha a telepünkben nincs már elég erő, akkor az egyszerűen csak le fog kapcsolni. A lekapcsolás olyan esetekben is előfordulhat, amikor például 0 fok alá esik a hőmérséklet. Ilyenkor nem feltétlenül kell aggódnunk, hiszen lehet csupán csak arról van szó, hogy a lithium ionoknak az áramlása belassult a hideg miatt.

Töltőn van, de nem tölt

A másik leggyakoribb jel, ha akkumulátorunk a töltőn van, de ennek ellenére mégsem veszi fel a töltést. Gyakran szokott ez mellett még az is előfordulni, hogy készülékeink ez alatt merülésbe is kezdenek.

Púposodik

Ebben az esetben olyan problémákkal találkozhatunk, mint például az, ha nem tudjuk teljesen lecsukni a képernyőt. Az is előfordulhat itt még, hogy a púp hatására billeg kicsit készülékünk. Ilyenkor fontos, hogy lehetőség szerint kapcsoljuk ki gépünket és inkább kéjük szakember segítségét az akku cserében.

Károsodott

Laptopjainkkal nagyon óvatosan kell bánnunk, legfőképpen annak szállításakor, hiszen nem mindegyiket tervezték annyira alkalmasnak erre. Egy leesés alkalmával nem csak a készülékünk külseje, hanem belső részei is megsérülhetnek, beleértve az akkumulátorokat is. Ennek elkerülése érdekében legyünk mindig nagyon óvatosak, amikor szállítjuk a készülékünket.

Hogyan cseréljük a laptop akksit?

Laptopunk akkumulátorát kétféle módon cserélhetjük, amik az alábbiak lehetnek:

Beépített akkumulátor cseréje

Ebben az esetben egy profi szakembernek a segítségéven cseréltessük ki az akksit. Erre azért van szükség, mert a beépített akkumulátorok eltávolításához a borítást el kell távolítani, ami lehet, hogy nagy odafigyelést igényel. AZ ilyen jellegű házi akciók pedig akár komolyabb problémához is vezethetnek.

Hagyományos akkumulátor cseréje

Itt a legfontosabb, amire figyelnünk kell, hogy olyan akkumulátort vásároljunk, ami azonos a laptopunk típusához. A vásárlást könnyedén elvégezhetjük akár online a laptop akkumulátor webáruházból Zalaegerszegen is, ahol számos termékkel találkozhatunk, így biztos megtaláljuk a számunkra megfelelőt.

Összegezve

Laptopjaink akkumulátorának meghibásodásának olyan tünetei lehetnek, mint például az ha rendkívül gyorsan merül vagy egyáltalán nem is tölt. Elmondhatjuk még, hogy érdemes cserélni az akkumulátort, ha leejtjük gépünk vagy eláztatjuk azt. Az új akksi kiválasztásánál azonban érdemes odafigyelni vásárlás során és ha kell kérjünk segítséget is.

34750Hogyan és mikor érdemes laptop akkumulátort cserélni?