Padlásról lopott milliókat

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt vádat emelt egy többszörös, különös visszaeső férfival szemben, aki mialatt felújítási munkákat végzett egy családi házon, a padláson tartott svájci frankot is ellopta.

A vád szerint a kiskunfélegyházi férfi 2019. augusztus 14. és 19. között felújítási munkákat végzett egy környékbeli községben, melynek során egy családi ház és melléképületek külső homlokzatát festette. A ház tulajdonosa, a sértett napközben a munkahelyén tartózkodott. Ezt kihasználva a vádlott egy odatámasztott létrán felment a melléképület ajtó nélküli padlására és ellopta azt ott lévő, fémdobozban tárolt 8.100 svájci frankot, több mint 2,4 millió forinttal károsítva meg ezzel a sértettet.

Néhány nap elteltével a vádlott egy pénzváltónál a zsákmányból 1.080 svájci frankot átváltott, ezáltal mintegy 316 ezer forinthoz jutott. A sértettnek okozott kár nem térült meg.

Az ügyészség a többszörös, különös visszaesőnek számító férfit lopás bűntettével vádolja és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. A jelenleg letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

Címlapfotó: illusztráció

Hozzászolások