Letartoztathatják a fegyveres rablót

Megosztom

Kecskemét – A Kecskeméti Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt indítványozta egy tizenhat éves fiú letartóztatását, aki 2020. február 15-én hajnalban riasztópisztollyal fenyegetőzve akart kirabolni egy kecskeméti taxist.

A megalapozott gyanú szerint a taxis férfi 2020. február 15-én, hajnali 1 óra előtt, egy kecskeméti buszmegállóban vette fel a taxijába a fiút, akit Helvéciára kellett szállítania. Amikor megérkeztek a fiú lakóhelyére, a fiú kiszállt a taxiból, hogy a 4.300 forintos viteldíjat magához vegye.

A fiú öt perc múlva ért vissza. Beszállt a taxi jobb első ülésére, majd egy töltetlen gáz-riasztó pisztollyal megfenyegette a taxist, a fegyvert a sértettre fogta és felszólította, hogy a pénztárcájában lévő összes pénzt adja át. A sértett azonban a felszólításnak nem tett eleget és kiszállította a fiút a taxiból. A fiú ezután zsákmány nélkül elszaladt a helyszínről, a kiszállás során otthagyta a kabátját és a riasztópisztolyt is. A taxis férfi pénztárcájában a cselekmény elkövetésekor 40.000 forint volt.

A kecskeméti rendőrök a fiút még február 15-án délután elfogták, őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt. A rendőrök kezdeményezték a fiatalkorú gyanúsított letartóztatását is.

A Kecskeméti Járási Ügyészség 2020. február 18-án indítványozta a gyanúsított letartóztatását, ugyanis a terhére rótt bűncselekmény súlyossága, büntetéssel fenyegetettsége miatt – öttől tíz évig terjedő szabadságvesztés – tartani kell attól, hogy a középiskolából elbocsátott, az idejét főként csavargással töltő fiú a szabadlábra kerülése esetén a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne.

A járási ügyészség indítványáról a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon dönt.

Címlapfotó: illusztráció


Megosztom

Hozzászolások