Hangszersimogató Pécsett

Megosztom

Április 10-én, hétfőn egyebek mellett tojáskereső detektívjátékkal, koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal és mesejátékkal várják a gyerekeket és szüleiket a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben.

    Az intézményt üzemeltető Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) MTI-hez eljuttatott közleménye szerint húsvéthétfőn délelőtt tíz órától öt foglalkozásvezető és többféle hangszer várja az öt éven aluli kisgyermekeket és szüleiket közös énekléssel, játékkal, hangszerbemutatóval.
    A tizenegy órakor induló tojáskereső detektívjáték során a gyerekek egy felfedező térkép segítségével találhatják meg a pécsi kultnegyedben elrejtett különleges tojásokat, délután pedig többféle kézműves foglalkozást – így vesszőből tojásfonást, papírtojás díszítést és krumplinyomdát – is kipróbálhatnak az érdeklődők.
    Könyvből kélt Napocska címmel Tamás Éva játékmester és Bogárdi Aliz muzsikus egy képzeletbeli, tavaszi kirándulásra hívja közönségét zenés mesejáték keretében, népi hangszerekkel.
    A napot a Pannon Filharmonikusok zenekar harsonaművésze, Kiss Szabolcs által irányított Lajtorja zenekar koncertje és hangszersimogatója zárja délután öt órától, míg Bánki Géza a ritmushangszerek, Szendrői Zsuzsanna a szaxofonmuzsika világát tárja a gyerekek elé – olvasható a ZSÖK közleményében.
    A pécsi kulturális negyed húsvéti programjairól, a regisztrációhoz kötött eseményekről további részletek olvashatók a www.zsolnaynegyed.hu oldalon.Megosztom

Hozzászolások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .