Ezzel segíti a Magyar Közút az áruszállítást a rendkívüli helyzetben

Megosztom

Az országhatár és Budapest között mindkét irányban korlátozás nélkül lehet közlekedni az M1-es autópályán.

HirdetésA Magyar Közút Nonprofit Zrt. a zavartalan áruszállítás biztosítása érdekében felfüggeszti az M1-es autópálya helyreállítási munkáit 2020. április 15-ig – derül ki a cég közleményéből. A kiépített terelés visszabontása 2020. március 23-24. között valósul meg. Ezt követően az országhatár és Budapest között mindkét irányban korlátozás nélkül lehet közlekedni.

A Magyar Közút beruházásában 2018-ban közel 15 kilométeren újult meg az M1-es autópálya. 2019-ben pedig minden eddiginél nagyobb volumenben, összesen 71 pályakilométernyi szakaszt érintő helyreállítási munkák indultak el. A 2020 tavaszi ütem munkálatait a koronavírus miatt kialakult helyzetre való tekintettel, a zavartalan áruszállítás és a kijelölt nemzetközi tranzitfolyosó biztosítása érdekében a szakemberek felfüggesztik.

 

Az eddig elvégzett beavatkozásokat a kivitelezők befejezik, ezt követően a Magyar Közút bicskei mérnökségének szakemberei a kiépített terelést is visszabontják, így a 45-ös és 57-es kilométerszelvények között a sávelhúzásos terelés meg fog szűnni 2020. március 24-től.

A szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy a terelés visszabontása is csak időszakos korlátozások mellett valósítható meg biztonságosan, ezért az arra közlekedők türelmét és megértését kérik.

A helyreállítási felfüggesztés esetleges hosszabbításról vagy eltörléséről, és a munkálatok további ütemezéséről folyamatosan tájékoztatást ad majd a Magyar Közút.

További információt ide kattintva olvashatnak, vagy érdeklődjenek a kommunikacio@kozut.hu e-mail címen.


Megosztom

Hozzászolások