Borkai kilép

Megosztom

Arold Péter Hírek Győr-Moson megye

A Magyar Nemzet Online oldala számolt be arról a hírről, hogy Borkai kilép a Fideszből

„A külföldön tartózkodó Orbán Viktor, a Fidesz elnöke kérésére Kövér László, a Fidesz választmányának elnöke és Kubatov Gábor alelnök budapesti konzultációra hívta Borkai Zsoltot, a botrányba keveredett, ám vasárnap újraválasztott győri polgármestert. A Magyar Nemzet úgy tudja, e találkozó következményeként Borkai Zsolt holnap sajtótájékoztató keretében jelenti be, hogy kilép a Fideszből.”

Nyilván való, hogy ez egy borítékolt lépés volt, miután több napon át a Borkai-botránytól volt tele a sajtó. Borkai viselkedése vállalhatatlan, erről Tarlós István is így vélekedett. A részleteket portálunk is figyelemmel kísérte.

Egy polgármester szexuális igénye és viselkedése magán ügy, erről vélekedett a Fidesz családügyise is aki szerint ez egy szerencsétlen, rossz dolog, és sajnálja, hogy ez történt, Borkai nem viselkedett példaértékűen, de ez alapvetően az ő és a családja személyes ügye. Szerinte ebből nem kell annak következnie, hogy a Fidesz a soraiból kizárja ezt az embert.

 

Orbán Viktor miniszterelnök és Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester a Modern városok programban a kormány és Győr városa közötti együttműködési megállapodás aláírásán a győri városháza dísztermében 2017. április 28-án.Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Nos Borkai kilép. Mondjuk az nem ugyan az, mintha visszaadná a mandátumát. Tudott, hogy ha igen kicsiny előnnyel, de Győrben elvitte a szavazatok többségét. Ez talán betudható a Jobbik átverésének és egy civilszervezet a DK-ra ráküldött jelöltjének is, de ez a lényegen nem változtat. Borkai annak ellenére, hogy hang és videó anyag bizonyítja tettét és korrupciós botrányba keveredett a választok egy része megbocsájtott neki és egyezve a Fidesz gondolatmenetével, azt magánügynek tartotta.


Megosztom

Hozzászolások