A yacht egyre beljebb úszik…

Megosztom

Gondolkodó ember

A vesztes ajánlatnál négyszer drágábban, 896 millió forintért nyerte el két évvel ezelőtt a győri diákolimpia étkeztetési feladatait a Diákolimpia 2017 Kft. Győr város pályázatán – jelent meg az index.hu közéleti portál oldalán.

Mint írják, volt egy sokkal olcsóbb pályázó is, de a cég ajánlatát érvénytelennek nyilvánították így 229 millió forint helyett majd 900 milliójába került a városnak.  A cég vezetője és tulajdonosa az a Szabó Ervin, aki látható a Borkai-féle hajós buli legújabb videóján. A nyertes cég legelső ajánlata 1,196 milliárdról szólt, de a város ezt le tudta alkudni 900 millió alá. Akkor az index.hu  akkor úgy kalkulált, hogy ha a legnagyobb elképzelhető adagszámot vesszük is alapul, akkor is 3584 forintra jött ki egy egység étel, ami a közétkeztetés árait ismerve meglehetősen magasnak mondható.

Bár a győri polgármesteri hivatal illetékes vezetője akkor az Indexnek azt hangsúlyozta, hogy az étlap összeállításánál szigorú előírásokat és a sportolók számára előírt speciális étrendet is figyelembe kellett venni, az árkülönbözőségére vonatkozóan nem tudott választ adni.

Több kapocs is körvonalazódni látszik Szabó Ervin és Borkai Zsolt között, ugyanis Szabó Borkai Zsolt Petra nevű lányának adta el néhány éve a lovászpatonai székhelyű Királysarok Vendéglátó és Szolgáltató Kft.-t. Borkai Petra 2017 márciusában lett a vállalkozás ügyvezetője.

A valaszonline.hu portál utánajárt a cégháló részleteinek is és igen érdekes összefonódást talált Borkai családi hátterében is, akik természetesen összetartanak „jóban, rosszban”. Havi 1 millás fizetés a semmiért, kimutatható tevékenységet nem folytató cégen keresztül.  Én nem állítom, hogy ez törvény sértő lenne, de mindenesetre érdekes.

 


Megosztom

Hozzászolások