Nem örülnek a kormány döntésének

Megosztom

Arold Péter

Méhkerék a kétezer fős körüli  Békés megyei falu jórészt román lakják. Polgármesterük a napokban vészjelzést adott le saját Facebook oldalán és összefogásra kérte a lakókat és persze mindenkit aki él és mozog, mert úgy érzik, csak magukra számíthatnak. 

A tavaly októberi önkormányzati választáson harmadszorra választották a falu első emberévé Tátot, másodjára a Fidesz színeiben.

Méhkerék mindent megtesz, hogy helytálljon a veszélyhelyzetben is. Az intézkedések mindig azt a célt szolgálják, hogy amennyire csak lehet védjük a helyieket és segítsük a mindennapjaikat. Továbbá keressük a megoldást a munkahelyeken, a vállalkozásoknál, a gazdaságoknál kialakuló gazdasági problémák kezelésére.

A kormány egyik rendelete  a települések és kerületek gazdasági helyzetét is érintő bevételt is megvonja, így a helyi adókban lévő gépjárműadó elvonása is nehézségeket okoz a polgármestereknek.

Tát Margit és támogatója, Kovács József parlamenti képviselőFotó: Tát Margit/Facebook.com

Ugyanakkor azzal is számolni kell, hogy a védekezés nem várt költségei, a teljes ez évi gépjárműadó járványalapba történő átcsoportosítása, a vállalkozások nehézségeiből adódó esetleges további pénzügyi hiányok komoly hatással vannak és lesznek még az önkormányzati gazdálkodásra.

Az önkormányzati költségvetés újragondolására hívtam össze tegnap a képviselőket, keresve a megoldást a várható problémákra. Elsődlegesen arról döntöttünk, hogy tételesen áttekintjük a költségvetést, és a likviditás megőrzése érdekében a halasztható feladatainkat átcsoportosítjuk. Az intézményvezetőinket is arra kérjük, hogy egy szigorúbb gazdálkodással tegyenek meg mindent a biztonságos működésük érdekében. Döntést hoztunk arról is, hogy a védekezés további költségeinek finanszírozásához adománygyűjtő kampányt indítunk, és mindenkitől segítséget kérünk, aki ezt fontosnak tartja és akármilyen összeget is képes erre áldozni.

Az újra tervezés és a racionalizálás során elsődleges szempontunk, hogy a közfeladatokat zavartalanul ellássuk, az intézményeink biztonságosan működhessenek, megőrizzük a munkahelyeket és a folyamatban lévő beruházásokat hiánytalanul meg tudjuk valósítani.

Jól látszik, hogy jelen helyzetben leginkább magunkra számíthatunk a problémáink megoldásában. Bízom benne, hogy összefogással sikerül túlélni ezt az időszakot is, és tovább építhetjük a közösségünket.

Méhkerék mindent megtesz, hogy helytálljon a veszélyhelyzetben is. Az intézkedések mindig azt a célt szolgálják, hogy…

Közzétette: Tát Margit – 2020. április 17., péntek


Megosztom

Hozzászolások