Időseknek apartmanház, fiataloknak szórakozóhely

Megosztom

Az idős korúak számára apartmanházat, a fiataloknak szórakozásra és a közösségi életre alkalmas épületegyüttest épít az önkormányzat. Schwartz Béla polgármester elmondta, a beruházásokat igényfelmérés előzte meg.

A terveket az Ajkai Minőségi Tanács tagjai véleményezték az augusztus 14-i ülésen. Az Őszikék nyugdíjas apartmanház a Liget utcában épül meg. A három szinten összesen 30 önálló apartmannal, 24 egy szobással és 6 két szobással. Mindegyik apartmanhoz zuhanyzó, főzőfülke és terasz tartozik.

A szintekre lift visz fel, a folyosók tágasak. Minden szinten kialakítanak közösségi teret, az étterem is alkalmas lesz rendezvények lebonyolítására. A épülethez nagy park tartozik, parkolókkal, padokkal. A lakók állandó egészségügyi felügyeletét is megoldják, minden apartmanból gombnyomással tudnak segítséget kérni. A megvalósítást a város cége, az AVÉP Kft. végzi. A tanácskozáson elhangzott, hogy az apartmanokat a lakók megvásárolják, és azok örökölhetőek lesznek. A beruházás jelentős önkormányzati támogatással valósul meg, ezért ajkai időseket várnak. Az apartmanok árát a szakemberek jelenleg dolgozzák ki.

A fiatalok számára Csigaház elnevezéssel szórakoztató központot építenek. Az épület a Sport utcában a lőtér melletti területen áll majd. A hely kiválasztása mellett szólt, hogy a lakóépületektől távol fekszik, valamint könnyen megközelíthető. A koncertek rendezésére alkalmas nagy befogadóképességű terem teljes hangszigeteléssel készül, a legmodernebb hang- és fénytechikákkal. A nagy épület mellett lesz egy 30 méter magas is, ott kapnak helyet az irodák, a kiszolgáló létesítmények, a klubhelyiségek.

A legfelső szintre kávézót terveztek, ahonnan belátható lesz egész Ajka. A tanácsban a fiatalokat képviselő Polt Balázs elmondta, legalább 800-1000 főt befogadó koncertterem volna ideális, így az ajkaiakon kívül a térségi vagy a dunántúli városokban élő fiatalokat is be tudná fogadni. Sok hódolója van az e-sportnak, amely szintén tömegeket vonzó rendezvény.

ÖS-MTI


Megosztom

Hozzászolások