A Volánbusz elítéli a támadásokat

Megosztom

Szombaton, vasárnap és hétfőn Törökbálinton, Miskolcon és Napkoron alakult ki konfliktusos helyzet az utazási feltételeket be nem tartó utasok miatt.

A Volánbusz járművezetőit érő bármilyen szóbeli és fizikai bántalmazás elfogadhatatlan, a cég mindent megtesz munkavállalói és utasai védelmében – reagált a közlekedési társaság az elmúlt napokban történt támadásokra. A konfliktusos helyzetekben Törökbálinton és Miskolcon a buszvezetők súlyos sérüléseket szenvedtek az utazási feltételeket be nem tartó, agresszív utasoktól, Napkoron rendőri intézkedésre is szükség volt. Emellett rendszeresek az autóbusz-vezetőket érő szóbeli bántalmazások, becsületsértések is. 

Felhívták a figyelmet arra, hogy az autóbusz-vezetők közfeladatot látnak el, ezért az őket ért támadások a Büntető törvénykönyv szerint bűncselekménynek minősülnek. Az autóbuszok nagy részén fedélzeti kamerák működnek, amelyek a megtörtént esetek felderítésében is segítenek. A Volánbusz minden esetben feljelentést tesz, egyúttal elítéli az autóbusz-vezetők elleni támadásokat, és mindent megtesz kollégái, valamint utasai védelme érdekében. A társaság munkatársai segítséget kérhetnek a diszpécseri szolgálaton keresztül a Biztonsági Igazgatóság munkatársaitól, valamint a rendőrségtől is. A Volánbusz szorosan együttműködik a rendőrséggel és még szorosabbra fűzte kapcsolatait az Országos Polgárőr Szövetséggel. Emellett éves oktatások keretében konfliktuskezelési eljárásokat is magába foglaló képzéseket szervez munkatársainak.Megosztom

Hozzászolások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .