Boldogasszony kápolna Pilisszántó

Megosztom

Egy új blokkot indít a portál szerkesztősége lehetőséget kapva a Magyarország kápolnái Facebook oldal, illetve oldallal történő együttműködés segítségének köszönhetően, hogy bemutathassuk Magyarország kápolnáit és azok történetét. Elsőnek a pilisszántói Boldogasszony kápolnát mutatjuk be.

Már messziről érezhető, különleges kisugárzása van a Makovecz Imre tervezte pilisszántói Boldogasszony kápolnának. A hozzá vezető ösvény végén elhelyezett hirdetőtáblán, egy eső áztatta papírlapon az alábbi, nem mindennapi házirend olvasható:

„Lépj be, hogyha szíved zaklatott, még ha rövidnadrágot hordasz is!

Lépj be, ha szükségét érzed, akár fedetlen vállal is!

Ne félj belépni, akár bringával, vagy kiskutyával is, hogyha érzed Istennel akarsz találkozni!

Hogyha fáradt vagy, ne félj ledőlni és felüdülést nyerni Boldogasszony házában!

Igaz, hogy a mobiltelefon hangja zavaró és elvonja a figyelmet, de rosszabb, ha azért maradsz kint, mert nem akarod kikapcsolni.

Fényképezz nyugodtan, de amint a képek elkészültek, fókuszáld Boldogasszonyra objektívedet!

Nem zavar minket, ha eszel, iszol a kápolnában, ellenben annál inkább aggaszt, ha soha nem eszed Krisztus testét, és nem iszod az Ő vérét!

Idebent mindig találsz valakit, akivel beszélhetsz, akivel megoszthatod a problémáidat! Boldogasszony soha nem hagy magadra, itt sosem vagy egyedül, magányodban vigaszt találsz nála! Ne röstelld, ez az a hely ahol kiöntheted szívedet, kisírhatod bánatod, Boldogasszony letörli könnyeidet és az ő szeretete mosolyt fakaszt fáradt arcodra! Az ajtó éjjel-nappal nyitva áll az előtt, aki úgy érzi meghívást kapott és megszólította Őt a Magyarok Nagyasszonya! Itt otthon vagy, óvóhelyre, menedékhelyre érkeztél. Itt meghallgatásra találsz!”


Megosztom

Hozzászolások