Az észak-balatoni vonalon pályafelújítás áprilisban

Megosztom

Az észak-balatoni vonalon a korábbi években a Szabadbattyán–Balatonfüred vonalszakaszt villamosították, az állomások részleges akadálymentesítése is megtörtént.

Idén a nyíltvonali pályarészek és több állomás átépítését, felújítását végzik el, annak érdekében, hogy megszűnjenek a sebességkorlátozások a vonalszakaszon, a vonatok megfelelő sebességgel közlekedhessenek, ezáltal stabilabbá és betarthatóbbá válik a menetrendszerű vonatközlekedés. A felújításra váró 700 méteres szakaszon jelenleg több helyen is 60 km/órára korlátozták a vonatok sebességét, a felújítás után ismét 80 km/órás sebességgel haladhatnak a vonatok. 12 vasúti átjáró épül át, a közúti-vasúti szintbeni keresztezések átépítése során a közúti közlekedés vasúton történő áthaladása javul és biztonságosabb lesz.
A mostani, második munkaszakaszban az utasoknak április 11-től 27-ig módosított menetrendre és több útvonalon vonatpótlásra, a lakosságnak pedig zajhatással járó munkálatokra kell készülnie.

Április 11-től 27-ig a Szabadbattyán—Alsóörs állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt módosul a menetrend, ez idő alatt Székesfehérvár és Balatonfüred között pótlóbuszok közlekednek. A tapolcai sebesvonatok Budapest és Székesfehérvár között sem járnak, a Tapolca-Balatonfüred szakasz és a főváros között a gyorsabb eljutást a Balatonfüred és Lepsény közötti pótlóbuszokkal biztosítják, melyekhez Lepsényben átszállási lehetőség van a Tópart és a Balaton InterCity-kre. (A menetrendi hirdetmény itt érhető el.)

Teljes információMegosztom

Hozzászolások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .