Továbbra sem tanulnak a korábbi esetekből

Megosztom

Kilencmillió forintot csaltak ki egy idős nőtől unokázós csalók

Kedden érkezett a bejelentés az idős nőtől, hogy az előző nap egy ismeretlen férfi 9 millió forintot csalt ki tőle. A bejelentő elmondta a rendőröknek, este telefonon keresték. A vonal másik végén unokájaként mutatkozott be valaki, és elmondta az idős asszonynak, hogy balesetet szenvedett, ezért sürgősen szüksége van 2,7 millió forintra, mivel ki kell fizetnie a másik járművezető kárát.

Az állítólagos unoka külön felhívta a figyelmét a nőnek arra, hogy ő most nem tud elmenni a pénzért, ezért egy barátját küldi érte. A sértett hitt a telefonálónak, és odaadta a kért összeget az ismeretlen férfinak.

Ezután a csalók vérszemet kaptak és újra próbálkoztak, most már egy nagyobb összeggel. Az idős nő további 6,3 millió forintot adott át a csalóknak és csak később döbbent rá, hogy csalás áldozata lett.

A hajdúszoboszlói nyomozók, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai nagy erőkkel az elkövetők felkutatásába kezdtek. A rendőröknek hamar a látókörébe került egy 16 éves jászfényszarui lány, valamint 20 éves párja, továbbá egy 19 éves hatvani fiatal nő.

A hatóság emberei összehangolt akció keretein belül csütörtökön elfogták az elkövetőket, majd a kihallgatást követően bűnügyi őrizetbe vették őket, majd előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Gyanú merült fel továbbá arra vonatkozólag is, hogy a gyanúsítottak országszerte követtek el csalásokat, valamint az is kiderült, hogy korábban volt egy segítőjük.

 


Megosztom

Hozzászolások