Új orvosi rendelőt építenek és egyet felújítanak Pécsen

Gyermekorvosi rendelő épül és megújul egy háziorvosi rendelő is a baranyai megyeszékhely külvárosában egy 2017-ben benyújtott pályázatnak köszönhetően. A pécs-hirdi beruházások a Területi Operatív Program (TOP) keretében csaknem 110 millió forintból valósulnak meg.

A projekt kivitelezését a Kőház Építőipari és Beruházási Zrt. és a Szabadi és Társa Kereskedelmi és Építőipari Szolgáltató Kft. konzorciuma nyerte el.

Pécs-Hirden a helyi óvodával egy telken megközelítőleg hetvenmillió forint értékben a következő fél évben a gyermek-háziorvosi rendelő és a védőnői szolgálat működéséhez szükséges új épületet alakítják ki.

Egy felújításra váró óvodát alakítanak egészségügyi intézménnyé

A szintén a keleti városrészben található Bittner Alajos utcai felnőtt háziorvosi rendelőt több mint negyvenmillió forintos, fél évig tartó beruházás keretében építik át, korszerűsítik és új helyiségekkel is bővítik.

Szerző

Az objektum északi és déli részből áll: a déli épületrészben a Támasz Alapítvány működik, az északi épületrész az orvosi rendelőé. A korszerűsítéssel érintett épületrész az orvosi rendelő, melyet a másik épületrész felé bővítenek, így az orvosi rendelő alapterülete fog megnövekedni.

A bővítés a jelenleg meglévő és felújításra váró óvoda területén fog elhelyezkedni. Továbbá a régi óvoda épület mellett egy új épületben egy gyermek házi orvosi rendelőt és egy nővérszolgálati szakrendelőt is létesítenek.

A projekt részeként elvégzik az északi épületrész energetikai korszerűsítését, az akadálymentesítést, az épületrész belső helyiségeinek felújítását, valamint az állagmegóvását is.

A TOP keretéből az elmúlt években hét rendelővel kapcsolatban indultak beruházások mintegy hétszázmillió forint értékben. Az újhegyi városrészben márciusban a fent említettek mellett két új háziorvosi rendelő kezdi meg működését.

Hozzászolások