További megfigyelés Nyíregyházán

Megosztom

Újabb térfigyelő kamerák elhelyezéséről is döntött a közgyűlés a novemberi ülésén.

A választásokat követő alakuló ülés utáni első közgyűlést tartották csütörtökön a városházán. A képviselők döntöttek újabb térfigyelő kamerák elhelyezéséről, a helyi önszerveződő közösségek pénzügyi támogatásáról, valamint arról is, hogy a komplexen felújított Bujtosi Városliget sétánya a néhai díszpolgár, Margócsy József nevét veszi fel. Emellett tájékoztatót hallgattak meg a tankerületi központ és a szakképzési centrum tevékenységéről, és az is kiderült: megújulhat az Arany iskola tanuszodája.


Az első napirendi pont a szokott módon a két közgyűlés között történt eseményekről szóló tájékoztató volt, melynek alapját a Nyíregyházi Televízió által készített kisfilm adta, amit dr. Kovács Ferenc polgármester friss, kedvező információkkal egészített ki.

Két pályázatot is nyert a múzeum
– Örömmel tájékoztatom a közgyűlést, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárság tájékoztatása szerint két pályázatot nyertünk. Az egyik a 2019. évi Kubinyi Ágoston Program keretében a múzeumunk 21.943.000 Ft-ot nyert az „Egy gyűjtő világa” – a Péchy-Kovács gyűjtemény új állandó kiállításon történő bemutatására. A másik pályázat is a múzeumhoz kapcsolódik: a Járásszékhely múzeumok támogatása keretében 3.940.000 Ft érkezik, amiből a Jósa András Múzeum levegő elszívó és párásító berendezést létesítését tudja megvalósítani, valamint polcrendszer vásárlását – részletezte a polgármester.

A teljes cikket nézze meg itt

 


Megosztom

Hozzászolások