Az ütemterv szerint halad a Tiszán átívelő szakasza az M44-nek

Megosztom

Az Európában is egyedülálló szerkezetű új Tisza-híddal megépülő szakaszon 40 százalékos műszaki készültségnél tart a Duna Aszfalt.

A beruházás leglátványosabb műtárgya a Tisza folyó felett épülő új közúti híd. Az új tiszaugi Tisza-híd olyan egyedülálló szerkezet lesz, amelyből Európában egyetlen sincsen és a világon is csak pár darab, hasonló. A híd teljes hossza 556 méter, melyből a 307 méter hosszú mederhíd szakasz biztosítja a folyó feletti közlekedést. A hídpilonok végső magassága 41,6 méter lesz.

 

Már a mederhidat tartó pilonok épülnek

A mederhíd acélszerkezetének gyártása elemenként üzemben történik, majd a helyszínre szállítás után ideiglenes állványokon hegesztik össze õket, ezután a két partról szakaszosan tolják be õket a meder fölé.

Olvassa el a részleteket a magyarepitok.hu oldalon

 

 

Már a mederhidat tartó pilonok épülnek

A két hídfő kivételével a többi támasz alapozása elkészült, a pillérek építése van folyamatban. Elkezdődött a mederhidat tartó pilonok építése. Húsz darab szerelési egység készül, melyek 13,5-16 m hosszúak. A bal parton három egység készült el, a negyedik összeszerelése folyik, a jobb parton két egység készült el és a harmadik összeszerelése folyamatban van.

Címlapfotó: magyarepitok.hu


Megosztom

Hozzászolások