Nem helyezik szabadlábra

Tatabánya – A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája meghosszabbította a letartóztatását annak a férfinak, aki Tatabányán 2019. október 20. napján 00 óra 30 perc körül előzetes szóváltás nélkül, ököllel leütötte a sértettet, aki ennek következtében földre esett, beverte a fejét, majd a kórházban meghalt.

A rendelkezésre álló adatok szerint az ittas  gyanúsított és egy ismerőse 2019. október 20. napján 00 óra 30 perc körül Tatabánya egyik töltőállomásán tankoltak, majd bementek a töltőállomás shop részlegébe. A boltban ekkor megjelent az ittas sértett, aki viccesen azt kérdezte a gyanúsítottól, hogy „Tele a tank?”. A gyanúsított ezen a kérdésen feldühödött és váratlanul, egy alkalommal, ököllel a bal állán megütötte a sértettet, aki az ökölütés következtében hanyatt esett és fejét a járólapba verte. A sértettet kórházba szállították, azonban az életmentő műtét ellenére, 2019. november 08-án, elhalálozott. A sértett halála koponyatörés, agyzúzódás, agyvizenyő következtében állt be. Az elszenvedett sérülések és a bekövetkezett halál között közvetlen ok-okozati összefüggés áll fenn.

Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró a gyanúsított letartóztatását elrendelte, mert vele szemben megalapozottan feltehető volt, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúkat megfélemlítené, jogellenesen befolyásolná, valamint szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

Az ügyészség indítványának megfelelően a nyomozási bíró 2020. február 22. napjáig meghosszabbította a gyanúsított letartóztatását. A terhelt letartóztatásának meghosszabbítása azonban továbbra is indokolt, tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll a bűnismétlés veszélye, emiatt az ügyészség ismét indítványt tett a nyomozási bírónak a letartóztatása további három hónappal történő meghosszabbítása végett.

A járásbíróság nyomozási bírája ülést tartott, a gyanúsítottat telekommunikációs eszköz útján kihallgatta, majd az indítványnak helyt adott és a férfi letartóztatását további három hónappal, 2020. május 22. napjáig meghosszabbította.

Hozzászolások