Az oszlopon őrjöngve tépkedte a kábeleket egy férfi Tapolcán

Garázdaság és rongálás vétsége miatt emelt a vádat a Tapolcai Járási Ügyészség egy 35 éves férfival szemben. Az elkövető 2020 augusztusában több mint tíz percen át „harcolt” a villanyoszlopra szerelt hírközlési kábelekkel, majd a kiérkező rendőrautó motorháztetejére ugorva betörte annak szélvédőjét Tapolcán.

A vádirat szerint a férfi délután 5 órakor felmászott egy utcai kereszteződésben álló villanyoszlopra, majd a hírközlési kábeleket széthúzkodta és leszakította, miközben hangosan kiabált. A rongálás következtében a kábelek szigetelése, optikai kötődoboza megsérült, mellyel az üzemeltető gazdasági társaság több mint 400 000 forint kárt szenvedett, amely nem térült meg.

A vádlott viselkedése miatt a rendőrök a helyszínre érkeztek, ám amikor a szolgálati jármű az utcába hajtott és megállt, a férfi a rendőrautó felé futott, majd ráugrott az elejére. A vádlott a motorháztetőn azonban elveszítette az egyensúlyát, és fejjel a szélvédőre esett, amely ennek következtében betörött. Az elkövető cselekménye miatt a gépkocsiban 100 000 forintos kár keletkezett, amely nem térült meg.

Az ügyészség a vádiratában fogházbüntetés kiszabására és a férfi közügyek gyakorlásától történő eltiltására tett indítványt a Tapolcai Járásbíróságnak.

36070Az oszlopon őrjöngve tépkedte a kábeleket egy férfi Tapolcán