Megosztom

Megkezdődött a gázvezeték helyreállítása abban a szekszárdi épületben, amelyben szerdán gázrobbanás történt – közölte a szolgáltató, az E.ON csütörtökön az MTI-vel. Az Aegon biztosító huszonötmillió forint előleget utal át a társasháznak.

Az E.ON azt írta: a házban cégük szakemberei állítják vissza a gázszolgáltatást. Két lépcsőház jelenleg lakhatatlan, két másik lépcsőházban a fűtéshez szükséges gázvezetékek helyreállítása szükséges ahhoz, hogy visszatérhessenek otthonukba a lakók.
Közölték azt is, az energiacég önkéntesen vállalta, hogy elvégzi a munkát, mivel a fűtési szezon kezdetén az ott élők nehezen találtak volna olyan kivitelezőt, amely rövid határidővel megjavítja a gázvezetéket. A munkával várhatóan péntekre végeznek.
Az Aegon biztosító arról tájékoztatott, hogy 25 millió forint előleget még a részletes kárbecslés előtt a társasház rendelkezésére bocsát annak érdekében, hogy a romeltakarítás és a helyreállítás a lehető leghamarabb elkezdődhessen. Az elsődleges becslés szerint a teljes kárérték több száz millió forint lesz.
A szakértők a hétvégén is dolgoznak, hogy a kártérítést minél hamarabb folyósíthassák, az összeget gyorsított eljárással fizetik ki – írták.
Szekszárdon, a Hermann Ottó utcában egy társasház második emeleti lakásában történt szerdán gázrobbanás, az épületben öten megsérültek és mintegy húsz lakás vált lakhatatlanná.

Dr. Buda Péter, az Országos Mentőszolgálat regionális orvosigazgatója a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy öt sérültet szállítottak kórházba, közülük ketten súlyos, hárman könnyű sérülést szenvedtek. Haláleset szerencsére nem történt.


Megosztom

Hozzászolások