A Scapin furfangjaival folytatódik a Szegedi Szabadtéri Játékok Moliére-sorozata

A Scapin furfangjaival folytatódik a Szegedi Szabadtéri Játékok Moliere-sorozata, a kacagtató vígjáték egyik főszerepében augusztus 8-án és 9-én Koltai Róbertet láthatja a közönség.

Izsák Bernadett közölte, a Moliére-komédiák immár állandó részesei a fesztivál repertoárjának. A pergő cselekmény mozgatórugója ezúttal egy ravasz szolga, aki hamar felismeri az emberek esendőségét, és kénye-kedve szerint irányítja őket. Scapin a mai értelemben egy célorientált „menedzser”, aki minden problémát megold, az ügyeletes hatalmaskodókat pedig a szent cél érdekében átveri. Az 1600-as évek végén íródott mű ízig-vérig modern vígjáték, melynek helyzetei, karakterei ma is ugyanolyan aktuálisak, és mindannyiunk számára ismerősen csengenek: a képmutatók, a pénzsóvárok és fösvények ma is köztünk élnek.


    „Moliere egy olyan szerző, akit a nyárban jó megnézni. Rettenetesen szórakoztató, sok humor, ugyanakkor szikrázó gondolatiság jellemzi a darabjait” – fogalmazott Herczeg T. Tamás, a darab rendezője.
    A színházi szakember elárulta, hogy amikor Gérard Depardieu 2014-ben a Szegeden játszott, és meghallotta a Moliere-fesztiválra vonatkozó terveket, azonnal adott egy szándéknyilatkozatot, hogy mindenben segít, támogatja a játékok vezetőinek szándékát. A rendező hozzátette: a Scapin furfangjait is épp Gérard Depardieu ajánlotta figyelmemébe.
    A különleges darabra sokszínű szereplő- és alkotógárda állt össze. A csavaros eszű szolgát Sorbán Csaba alakítja, míg az uraskodó atyák szerepében Koltai Róbert, és számos magyar játék- és tévéfilm elismert művésze, Cserna Antal látható. Az előző szegedi Moliére-darabok népszerű színészei is szerepelnek a darabban, így Balog József, Sebők Maya, Farkas Andrea, Farkas László Róbert és Kancsár József is színpadra lép. A műben a Szegedi Nemzeti Színház két fiatal művésze is bemutatkozik: Menczel Andrea és Poroszlay Kristóf először játszik Szabadtéri-produkcióban. A látványért és a jelmezekért ezúttal is Bianca Imelda Jeremiás felel, aki fantáziadús, expresszív formavilágot álmodott meg.


30800A Scapin furfangjaival folytatódik a Szegedi Szabadtéri Játékok Moliére-sorozata