„Stégmester” horgászverseny Borsodban

Megosztom

Az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hetedik alkalommal rendezte meg az ózdi „Stégmester” elnevezésű katasztrófavédelmi horgászversenyt május 31-én.

Biztos megnézné az összes fotót

Az idei huszonnégy órás horgászatot Lipták Attila tűzoltó dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató nyitotta meg, egyben üdvözölte a már ismerős sporttársakat és azokat, akik még újak az ózdi pályán. A legtöbb horgásznak nem volt ismeretlen a terep, hiszen sokan már többször részt vettek a Stégmester horgászversenyen. A szabály egyszerű volt: az nyert, akinek a legtöbb halat sikerült kifognia. A ragadozó halak nem számítottak bele a mérlegelésbe, azonban ha valaki egy tokot ügyeskedett ki a partra, annak automatikusan hat kilogrammot írt jóvá a mérlegelő. A háromfős csapatok összesen három darab horgászbotot vethettek be, a technika szabadon választott volt. Ennek megfelelően voltak, akik a feeder horgászatot, mások a bojlis módszert preferálták, de akadtak olyanok is, akik különböző úszós szerelékeket alkalmaztak a nagy hal reményében. Az etetőanyagok és csalik széles palettája a legprofibb horgászáruházak kínálatát is megszégyenítette, de hogy melyik volt a nyerő, igazából csak a halak tudják. A horgászok mindvégig gondosan ügyeltek a halak épségére, hiszen a kifogott zsákmány nem a halászlében végezte, hanem egytől egyik visszakerült a Városi-tóba. A sporttársak merítőszákot és matracot használtak, továbbá fertőtlenítették a horog ütötte sebeket, hogy minimalizálják a kifogott kedvencek sérüléseit. Szombaton délután az igazgató átadta a legjobbaknak járó díjakat.

Eredmények:

I. helyezett: Jász-Nagykun-Szolnok megye, Csompó Vadászok csapata ( 100,83 kg hal)

II. helyezett: Pest megye, MRK csapata (45,34 kg hal)

III. helyezett: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Halbarátok csapata (44,13 kg hal)

IV. helyezett: Főváros, Óbudai pontymágnes csapata (41,78 kg hal)

A legnagyobb (11,60) halat fogó sporttárs címet Márton György, a Hajdú-Bihar megyei csapat tagja vehette át. A „Stégmester” vándorkupa egy évig a Jász-Nagykun-Szolnok megyei horgászokhoz került.

A huszonnégy csapat összesen 436,69 kilogramm halat fogott a huszonnégy óra leforgása alatt.

Fotó: dr. Hudák Andrea tű. alez.


Megosztom

Hozzászolások