Kiskunhalas vendége volt Stanisław Dziwisz lengyel bíboros, nyugalmazott krakkói érsek

Megosztom

A halasi alsóvárosi főplébánia alapításának 250. évfordulója alkalmából vasárnap Kiskunhalasra látogatott Stanisław Dziwisz lengyel bíboros, II. János Pál pápa egykori személyi titkára.

Az egyházi vezető fogadására a városba érkezett dr. Fürjes Zoltán egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár.
A bíborost és kíséretét – akik között ott volt Dr. Jerzy Snopek, lengyel nagykövet -, a Csipkeházban Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere és a város vezetői fogadták.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat emléklapját – Rideg László megyei elnök üdvözlő soraival -, dr. Mák Kornél alelnök nyújtotta át ez alkalomból Hozdik Zsolt halasi plébánosnak, melyet a jubileumi szentmise végén felolvastak a híveknek.

A csipkeházi fogadást követően az alsóvárosi Szent Péter és Pál templomban tartottak szentmisét, amit Stanisław Dziwisz celebrált, aki lengyelül köszöntötte a híveket, majd magyarul olvasták fel az előre megírt prédikációját. A szentmise végén valamennyi résztvevő egy-egy emléklapot vehetett át a bíboros látogatása alkalmából.


Megosztom

Hozzászolások