Skuczi Nándort választották a Nógrád megyei közgyűlés elnökévé

Megosztom

Skuczi Nándort (Fidesz-KDNP) választották a Nógrád megyei közgyűlés elnökévé a testület keddi alakuló ülésén. A 15 tagú közgyűlésben tíz mandátumot szerzett a Fidesz-KDNP, egyet-egyet a DK, az MSZP, a Momentum, a Jobbik és a Mi Hazánk.

Főfoglalkozású alelnökké Barna Jánost (Fidesz-KDNP), míg a nem képviselő tagok közül társadalmi megbízatású alelnökké Bablena Ferencet (Fidesz-KDNP) választották meg, ezzel az előző ciklussal megegyező vezetéssel dolgozik az önkormányzat.
Az újraválasztott elnök programismertető beszédében emlékeztetett, hogy 2014-től megváltozott a megyei feladatkör, a terület- és településfejlesztés lett a fő tevékenység.
Mint mondta, az ünnepi hangulat sem feledtetheti az egyik legnagyobb problémát, a fiatalok elvándorlását, ami ki is jelöli a legfontosabb feladatokat, mint a stabil, megyén belüli felsőoktatás, több, minőségi munkahely, 21. századi infrastruktúra, otthonteremtési lehetőségek, valamint egzisztenciális és kulturális komfortérzet biztosítását.
A lehetőségek megteremtésében, igaz, korlátozottan, de szerepe van a megyei önkormányzatnak – tette hozzá.
Skuczi Nándor szólt arról, hogy az előző években 41 milliárd forint felhasználásáról döntött az önkormányzat, ebből többek között 17 ipari parkot, három inkubátorházat, 36 bölcsődét és óvodát, hét kerékpárutat alakítottak ki, 21 településen volt útfejlesztés, és megvalósult 131 önkormányzati energetikai fejlesztés is.
Kiemelte, hogy az új ciklusban javítani kell Nógrád megye versenyképességét, és azt kérte képviselőtársaitól, mindannyian őszinte alázattal dolgozzanak a megyében élőkért.
Skuczi Nándort 12 igen szavazattal választották meg 1 nem szavazat ellenében, 2 tartózkodás mellett. Illetménye havi bruttó 897 ezer 453 forint lesz, költségtérítése 134 ezer 618 forint.
Barna János 11 igen szavazatot kapott, hárman nemmel szavaztak, egy képviselő tartózkodott. Számára havi bruttó 807 ezer 708 forint illetményt és 121 ezer 156 forint költségtérítést szavaztak meg. A 11 igen, négy nem szavazattal megválasztott Bablena Ferenc illetménye 358 ezer 981, költségtérítése 53 ezer 847 forint lesz.
A pénzügyi és ügyrendi bizottságot Meló Ferenc (Fidesz-KDNP), a területfejlesztési bizottságot Varga Béla (Fidesz-KDNP) vezeti majd.


Megosztom

Hozzászolások