Kék Hullám Zászló Siófok strandjainak is

Megosztom

A kialakult járványügyi készültség ellenére az idei Kék Hullám Zászló Strandminősítésen a több mint 100 balatoni strandból 35 strand mérettette meg magát.

Június utolsó hetében került sor a helyszíni bejárásokra, amelyen kellő magabiztossággal vettek részt a strandjaink üzemeltetői, hiszen a tavalyi strandfejlesztéseknek köszönhetően megszépült, komfortosabb vízparti területekkel vártuk a nyaralni vágyó vendégeket és a minősítő szakembereket is.
Az értékelésben a Balatoni Szövetség vezetésével a Nők a Balatonért Egyesület, a Balatoni Turizmus Szövetség, a Balatoni Kör, a Balaton – felvidéki Nemzeti Park, valamint a Magyar Turisztikai Ügynökség munkatársai működtek közre.

A jelenlegi helyzetre való tekintettel a már meglévő szempontok mellett fontos volt a járvány elleni védekezés is, amelynek megítélésében a megyei tisztifőorvosok, a megyei kormányhivatalok Népegészségügyi Főosztályának képviselői segítettek szakértelmükkel.
Abban nem volt változás, hogy továbbra is egytől öt csillagig jutalmazták a strandokat az ítészek, amely tükrözi a fürdőhely színvonalát. Természetesen a szempontok között szerepeltek a parkolási viszonyok, a vizesblokkok állapota, tisztasága, a strandok akadálymentesítésének szintje, a környezet állapota, a játszóterek minősége, árnyékoltsága, a sportolási lehetőségek, a gyermekbarát szempontok, a strandi vendéglátóhelyek kínálata és az egyéb szolgáltatások is (mint például a WIFI).

A minősítés tükrében a fonyódi strandok az alábbi elismerésben részesültek:
Háromcsillagos minősítést kapott a Városi strand, amely egyike volt azoknak, amelyek 2019-ben megújultak településünkön.
Négycsillagos minősítést kapott a Bélatelepi strand,  mely nem is egy elismerésben részesült. Nagy megtiszteltetés ért minket, hiszen a Somogy Megyei Önkormányzat különdíját is a Bélatelepi strand kapta, erre méltán büszkék lehetünk mi, fonyódiak!
Évek óta töretlen népszerűségnek örvend a Panoráma strandunk, amelyet az idei évben is elismertek, négycsillagos minősítést kapott!

„Elégedett vagyok az eredménnyel! Fonyód elmondhatja magáról, hogy három strandja is Kék Hullám Zászló Strandminősítésben részesült, összesen 11 csillagot érdemeltünk és még a megyei különdíjat is elhoztuk. Ez egy szép eredmény, ami azt mutatja, hogy a fejlesztéseinkkel jó úton járunk!” – nyugtázta az eredményt Hidvégi József, Fonyód polgármestere.

A Kék Hullám Zászlók hamarosan ki is kerülnek az adott strandokra, hirdetve azok színvonalát!


Megosztom

Hozzászolások