A rendőrség gazdaságvédelmi osztályán dolgozott a rabló – a rendőrség közleményt adott ki az ügyben

A Szabad Pécs információi szerint a pécsi rendőrkapitányság gazdaságvédelmi osztályának egyik nyomozója az a rendőr, aki még 2020 májusában rabolt ki egy bankot Pécsen, a Komlói úton.

A 24.hu akkori információi szerint a férfi több millió forintot zsákmányolt. A rendőrség akkor a bank beltéri kameráinak felvételeit is közzétette, melyeken a férfi arca is látszódott, amikor lehúzta egy pillanatra a maszkját.

A rendőrség közleményt adott ki az ügyben

A gyanú szerint a rendőr kétszer rabolta ki ugyanazt a pénzintézetet. A rendőrség teljes mértékben elhatárolódik a férfi cselekményétől, és elítéli azt.

Az ügy felderítésén dolgozó nyomozók mindvégig bűnözőként tekintettek az elkövetőre, majd amikor felmerült a gyanú, hogy az elkövető feltehetően a rendőrség hivatásos állományú tagja, értesítették a Nemzeti Védelmi Szolgálatot, és a beszerzett bizonyítékok alapján az ügyet – a további nyomozati és vizsgálati cselekmények elvégzése céljából – megküldték a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészségnek.

A férfi gyanúsítását követően a Pécsi Rendőrkapitányság vezetője a mai napon kezdeményezte a rendőr szolgálati beosztásából való felfüggesztését, valamint ellene fegyelemi és méltatlansági eljárást indított és a díjkitűzést is visszavonta.

Érdekel minket az ön véleménye