Currency exchange?

Megosztom

Több mint húsz éven át illegálisan váltott pénzt Nagykanizsa belvárosában két férfi. Most emeltek vádat ellenük, miután százmillió forintot meghaladó összeget találtak náluk – írja a Zala Megyei Főügyészség tájékoztatása alapján az MTI.

  

Mint kiderült, az 58 és 64 éves férfi az 1990-es évek vége óta 2019 januári elfogásáig üzletszerűen váltott pénzt Nagykanizsa központjában, leginkább a Dél-zalai Áruház bejáratánál. Köztudott volt róluk, hogy mivel foglalkoznak, és sokan keresték is őket, mert kedvezőbb árfolyamot alkalmaztak, mint a hivatalos pénzváltók. Ez idő alatt szinte szabott nyitvatartási időben működtek, 8-tól 16 óráig, szombatonként pedig 13 óráig, az áruház előtti járdán vagy a bejárati szélfogóban fogadták az ügyfeleket. A szükséges pénz kisebb részét a ruhájukban tartották, a többit pedig a közelben parkoló autóikban. A fentiek alapján elég furcsa, hogy több mint húsz évig csinálhatták ezt háborítatlanul, főleg, mert

MUNKAHELYÜK NEM VOLT, JÖVEDELMÜK NAGY RÉSZE ILLEGÁLIS PÉNZVÁLTÁSÁBÓL SZÁRMAZOTT, ENGEDÉLYÜK UGYANIS NEM VOLT ILYESFAJTA TEVÉKENYSÉGRE.

Amikor a nyomozók rajtuk ütöttek, zsebeikben és kocsijaikban csaknem 100 millió forintot, valamint mintegy 30 millió forint értékben valutát – svájci frankot, kunát, dollárt, eurót, angol fontot és svéd koronát találtak és foglaltak le. A Zalaegerszegi Járási Ügyészség jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntette miatt emelt vádat a két nagykanizsai férfi ellen.


Megosztom

Hozzászolások