Nyugdíjastérképpel segíti az önkormányzatokat egy hazai vállalat

Megosztom

A fokozottan veszélyeztetett, idős emberekből álló háztartások térképes kereshetőségével támogatja az önkormányzatokat szociális feladataik ellátásban egy magyar tanácsadó cég.

A statisztika digitális formában, térképen megjelenítve, ingyenesen válik elérhetővé, kizárólag az önkormányzat megbízásából eljáró személyek számára.

Az önkormányzatok számára most különösen fontos, hogy minden, idősek által lakott háztartást elérjenek – ismertette a felajánlást Gamplett Gábor, a Helix Consulting ügyvezetője. A most felkínált térképes adatvizualizáció alapesetben nem áll az önkormányzatok rendelkezésére.
Tanácsadási szolgáltatásaink része egy-egy üzleti tevékenység helyszínének optimalizálása, amihez hozzátartozik egy környék és az ott élő háztartások összetételének ismerete és természetesen geoinformatikai adatok megjelenítése is – tette hozzá a vezető.
A felajánlott szolgáltatás kontrollként szolgálhat a hivatal dolgozói számára, hogy a jelenleg használt listáikon valóban minden, potenciálisan rászoruló személy, szerepel-e. Mivel a háztartásokat térképen is ábrázolták, ez segíthet az ellátási logisztikában, a szociális munkások útvonalának tervezésében, nyilvántartásában is.
Az adatbázishoz nevek nem tartoznak, de a vállalat vezetői biztosak abban, hogy komoly hatékonyságnövelő eszköz lehet ott, ahol élnek a lehetőséggel. Az adatokhoz az önkormányzatok szerződést követően, elektronikus formában férnek majd hozzá.

(OTS)


Megosztom

Hozzászolások