Bükkfürdő – Kilátó is lesz benne két milliárdért

Megosztom

Bük önkormányzata kihirdette a Bükfürdő területén épülő látogatóközpontra és kilátóra kiírt közbeszerzés végeredményét. A Vas megyei településen a Stettin-Hungaria Magas- és Mélyépítőipari Kft. kivitelezi a projektet nettó 1,98 milliárd forintos értéken.A hirdetmény szerint a Termál körúton épülő létesítmények létrejöttéhez jelentős bontási munkákat is végezni kell: ennek során épületszerkezet, valami aszfalt és térkőburkolat is bontásra kerül, továbbá humuszleszedést kell végezni.

A látogatóközpont alapterülete 1500 négyzetméter lesz, a többfunkciós épületet vasbeton csarnokszerkezet alkotja majd. A 15 méter magas kilátó egyedi acél vázszerkezettel épül meg.

A soproni székhelyű kivitelezőnek mindezek mellett térburkolat és aszfaltút építése, parképítés, valamint egy szökőkút létesítése is a feladata lesz.

Bükfürdő jelenleg is jelentős idegenforgalmat bonyolít le, miután a településen működik Magyarország második legnagyobb fürdője. A 18 hektár területen elhelyezkedő fürdő többek közt árnyas fákkal borított ősparkkal, 34 medencével és két csúszdaparkkal rendelkezik – írja a magyarepitok.hu


Megosztom

Hozzászolások