Klasszikus és modern fa játékok gyerekeknek

Szponzorált tartalom

Egy kisgyermek első éveiben rendkívül fontos az, hogy készségeit és ügyességét fejlesszük. Ehhez remek segítséget tudnak nyújtani a klasszikus és modern fa játékok gyerekeknek. A mostaniakban ezeket a játékokat mutatjuk be rövidebben.


Fa Xilofon

A gyermekek számára az egyik legizgalmasabb fejlesztő játék a fa xilofon. Imádják, hiszen különféle hangokat képezhetnek vele valamint a mozgásukat is fejleszti. Ráadásul olyan kiviteleket is találhatunk ezen a téren, amik a szivárvány színeiben pompáznak, így még csábítóbb és izgalmasabb lesz számukra. Egy nagyon kreatív játékról beszélhetünk, hiszen a xilofon használatával a gyermekek saját kedvükre zenélhetnek, akár kis zenedarabokat is készítve.


Játékkonyha bútorok

A játékkonyha bútorok legfőképpen kislányok számára jó játékok, de a konyha és a főzés akár még a fiúkat is érdekelheti. Találkozhatunk itt játék tűzhelyekkel, vágódeszkával valamint kávéfőzővel is. A legfontosabb, hogy itt csak olyan darabot vásároljunk, ami megfelelő a gyermekünk életkorának. A kislányok előszeretettel játsszák el, hogy sütnek nekünk egy süteményt vagy éppen kávét főznek nekünk, a fantáziájukat sokban fejleszthetik egy ilyen darabbal.


Fiús fa játékok

A fiús játékok terén is találkozhatunk szuper darabokkal, amik egyaránt növelhetik a gyermekeink fantáziáját és kreativitását is. Megemlíthetjük itt a játék szerszámos ládákat, parkolóházakat vagy munkapadokat is, amik mind egyaránt izgalmasak gyermekeink számára.


Építőkocka készletek

Gyerkőceink gondolkodását és kreativitását is sokban fejleszthetjük az építőkockákkal való játék. Ezen kívül a finom koordinációban és kézügyesség kialakulásában és fejlődésében is egyaránt fontos szerepet játszik. Szerencsére napjainkban számos építőkocka készlettel találkozhatunk az üzletek polcain. Ennek ellenére, ha mégsem találnánk meg a megfelelőt, a fa játékok forgalmazása webshopban is elérhető, így bátran válogathatunk számos termék közül.


Formaválogató játékok

A fa játékok egyik legnépszerűbb darabjai a formaválogató játékok, valószínűleg mindenki hallott már róluk. Ezeknél a játékkészleteknél általában adott egy fa doboz, amibe a formákhoz illő lyukak vannak vágva. A feladat itt, hogy gyermekünk a formákat a megfelelő lyukba rakja, így bejuttatva azt a dobozba. A leggyakoribb formák itt a kör, háromszög, négyzet és a csillag, ám ezen kívül számos más alakkal is találkozhatunk.

Ezek a játékok sokban segítik a gyermekek gondolkodását és probléma megoldó képességét. A különböző formák felismerése és megértése sokban segíti őket a fejlődésben is a későbbiekben. Szerencsére ezen a téren is számos szett közül válogathatunk, így biztosan megtaláljuk a gyerkőcünknek legmegfelelőbb formaválogató játékot.


Fa járássegítő

Egy fa járássegítővel kisgyermekeink első lépései is könnyebben mennek majd, így elengedhetetlen az, hogy beszerezzünk egy ilyen darabot. Rendkívül hasznosak a mozgás és a lépések gördülékenyebb elsajátításához, valamint számos típusban is elérhetőek.
Összegezve:
Gyerkőceinket tehát akár már egész fiatal kortól is taníthatjuk is segíthetjük különféle fa játékokkal, legyez az formaválogató, építőkocka, xilofon vagy fa járássegítő.


Hozzászolások