Hétmilliárd a debreceni vállalkozóknak

Megosztom

Csaknem hétmilliárd forint támogatás elérésében segítette a debreceni vállalkozási platform a helyi vállalkozásokat a koronavírus-járvány miatti nehézségeik megoldásában – közölte a város gazdaságért felelős alpolgármestere a platform eddigi eredményeit bemutató sajtótájékoztatón kedden Debrecenben.

 
Barcsa Lajos azt mondta, a város önkormányzata kiemelten fontosnak tartja a helyi vállalkozók és vállalkozások megóvását és segítését a járványhelyzet miatt kialakult nehéz gazdasági helyzetben. Ennek érdekében az önkormányzat és az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ április végén létrehozta a vállalkozásokat segítő platformot.
A meghirdetett támogató rendszer nagyon népszerű a vállalkozók körében: eddig elsősorban új kapcsolatok kiépítésében, a termékek és szolgáltatások célközönséghez történő eljuttatásában segítettek, de sokan érdeklődtek a jelenlegi nyitott pályázatokról és támogatásokról, illetve a debreceni városi tőkealapról – ismertette Barcsa Lajos.
Hozzátette: az online platformon az elmúlt hetekben 29 megkeresés érkezett a nyolc kiemelt témához kapcsolódóan, a pályázati tanácsadás keretében mintegy 90 személyes egyeztetést és csaknem 200 telefonhívást bonyolítottak le az EDC munkatársai, és több mint 11 ezer tájékoztató e-mail küldtek ki a helyi cégeknek.
Harsányi Zsolt, az EDC vállalkozásfejlesztési csoportvezetője kiemelte, a csökkentett munkaidős foglalkoztatás bértámogatásával kapcsolatban több mint 5500 debreceni székhelyű vállalkozásnak küldtek ki rövid tájékoztató anyagokat, és 82 vállalkozás bértámogatási igényének beadását segítették. A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) új, versenyképesség növelő támogatási programja keretében 12 cég támogatási kérelmét segítették, amely mintegy 16 millió euró értékű beruházás megvalósulását jelentheti Debrecenben. A munkahelyteremtő bértámogatási programról csaknem 4500 debreceni vállalkozásnak küldtek tájékoztató anyagot – fűzte hozzá. A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) meghirdetett, mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztésekre – segítségükkel – 31 cég 1,35 milliárd forint értékben nyújtott be támogatási igényt, ebből a várható támogatott összeg 950 millió forint – ismertette, és megjegyezte azt is, hogy a segítséget kérők mellett voltak, akik felajánlással akarták segíteni a vállalkozókat.


Megosztom

Hozzászolások